Když jsem ve městě tak si s kámoškama zajdu do kavárny na preso s mlékem a doma si dělám překávánou kávu s mlékem někdy se šlehačkou.
0 Nominace Nahlásit |
rozpustnou bez cukru a se symbolickou kapkou mléka. Tu si vařím doma, ale když už si jednou za čas (obvykle ve společnosti) dopřeju kavárnu, valmi rád si dám irskou kávu; vynikající jsou též druhy se skořicí nebo medem.
0 Nominace Nahlásit |
Jakákoliv káva ničí v těle hořčík a železo. Proto už téměř rok
piju kávu, která obsahuje extrakt houby lesklokorky (Ganoderma lucidum, také
Reishi) – uvedl i Hrášek.
Jde o zdravou kávu, obsahuje minerály – železo i draslík. Takže tělu
prospívá.
0 Nominace Nahlásit |
Já mám nejraději preso s mlékem,lepší šlěhačka-33% a do toho ještě rozputím pár čtverečků hořké čokolady.Právě jsem si na to udělal chuť.Bohužel až po práci.
0 Nominace Nahlásit |
Káva se musí umět připravit,takže není záruka,že v restauraci či kavárně dostanu lepší kávu než kterou si uvařím doma.A mě se to už několikrát stalo.Jinak preferuji silnější kávu.V kavárně velké presso s mlékem-doma kvalitního turka (žádná Jihlavanka) :)
0 Nominace Nahlásit |
Kávu nepiji,není to zdravé. Jedině kakao,čaj,čokoládu. Kdekoliv,většinou z automatu,jsem pořád na cestách.
Dobře doplňuji moji odpověď…
Káva může být zdravá, ale jen ta kvalitní, s nízkým obsahem kofeinu. Nejlepší je s přídavkem houby Reishi. Chutná a navíc uzdravuje. Hezký den.luate@atlas.cz
PROČ PÍT PRVNÍ KÁVU S KRÁLOVNOU VŠECH ROSTLIN – REISHI ? Jaké procesy v organismu vznikají při pití normální kávy ? Jde o překyselení organismu a tím vznik obrovského množství volných radikálů, které vyvolávají některé nemoci a zatěžují imunitní systém, který není schopen řešit jiné problémy.
Dalším problémem při pití normální kávy jsou obrovské dávky kofeinu, který z těla vyplavuje velké množství minerálů a hlavně vápníku. A nedostatek vápníku způsobuje v pozdějším věku osteoporózu a také nemoci některých životně důležitých orgánů – např. srdce potřebuje asi 3% vápníku z našeho denního příjmu a pokud srdci vápník nedodáme, tak si ho vezme z našich kostí – tím nastává odvápnění a vzniká osteoporóza, která má za následek zlomeniny kostí. Tak proč zbytečně vápník z těla vyplavovat.
Při pití běžné kávy dochází k velkému odvodnění organismu a dochází k zbytečným ztrátám tělních tekutin, které mají za následek různé další problémy s tímto odvodněním spojené. Např. dochází k rychlejšímu stárnutí pokožky, vzniku vrásek nebo také krev v našem oběhu má větší hustotu a tím jsou kladeny větší nároky na její okysličení a následný rozvod do celého organismu. Také zatěžujeme játra a ledviny. To má za následek větší únavu organismu.
Tohle jsou asi tři nejdůležitější faktory, které vznikají při pití kávy. V principu neohrožují život člověka, ale proč zbytečně organismus zatěžovat, když můžeme lidem nabídnout zdravou kávu, která je odkyselená, má minimální množství kofeinu a neodvodňuje organismus. A navíc je káva obohacená o houbu reischi má další blahodárné účinky na náš organismus.
souhlasím s tímto názorem a dodávám odkaz na diskuzi ohledně vhodnosti kávy.
http://www.kafe.cz/forum/poradny/poradna-o-kave-530.aspx?diskuse&r=7051&s=7051
0 Nominace Nahlásit |
Doma ji piju často, už vím co ano a co ne, ale velmi ráda si dámám
kávu dobrou, to už vím kde ano a kde ne a když mě i obslouží, to je
úplně super. I když v poslední době, pokud to není bývalá
IV.cen.skupina, již mají dobrou kávu v hodně kavárnách či
restauracích.
Chuť na kávu mívám po obědě, takže když si na něco mňam zajdu, pak
ještě mňam kávička, chybí i ke spokojenosti už jen málo 🙂.
Jak již zde bylo psáno, hodně záleží na kvalitě kávy, ale také i na
kvalitě vody.
Takže já si doma připravuji kávičku se studniční přefiltrované vody,
ale žádné destilky 🙂. A kávu preferuji 100% arabicu, z mléka 4% tatru,
mléčka raději víc 🙂.
A také si myslím, že pokud si dám menší kávu a vypiji min 2 litry
čisté vody denně, organismus nedehytratuji.
A co se týče obrovských dávek kofeinu, jak píše hrášek, asi záleží
na více faktorech. Co to je přesně – obrovské množství kofeinu?
Vápník doplňuji a imunitu organismu pravidělně a průběžně posiluji,
taktéž odstraňuji volné radikály.
Vzhledem k tomu, že volné radikály v kávě jsou v poměru k ostatním
množstvím v malém poměru, toto mi starosti nedělá. Jen se podívám kolem
sebe, co dýchám, jím, ať se snažím sebevíc…je to na dloooooouhou
diskuzi.
0 Nominace Nahlásit |
Ja si vařim kávu doma ale když někam jedu tak si dám kávu v kavárně mám v každem místě kam zajedu už tu svou kavarnu vyhlídnutou a vyzkoušenou.N moc dobrou kávu dělají v cukrárnachTak radějí jdu do kavárny kde i tam prodávají dortíky.Vařím si doma rozpustnou a odpoledne rozpustnou bez kofeinu.v kavárně si dávám presso z mlíkem.
0 Nominace Nahlásit |
asi budu za barbara, ale nepiji kávu tak docela pro jeji hořkou chuť, takže ji přerážím jak to jen jde sladidly a mlékem 🙂
třeba to bude mít časem nějaký vývoj k lepšímu, až ustoupí ta praktická stránka věci 🙂
0 Nominace Nahlásit |
brrrrr
do kavárny bych na kávu nešel
ale jak si pochutnat tak do CAFÉBARU,už jsou ve větších městech a
nejen,že si kávu vychutnáte ale potěší vás i chuť přípravy
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 5272 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já na rozdíl od ValkyryR mám ráda Jihlavanku se smetanou, jinak odpoledne pouze 2v jednom.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 5270 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Když jsem byl ve Vídni chtěl jsem si dát Vídeňskou kávu. Tam to
neznají přinesli mi 6 druhů smetany v kelímcích ale šlehanou nemněli,
Později jsem se dozvěděl že Vídeňská kava je vlastne Pražská
specialita.
Nejraději mám tureckou ve velkém šálku. V Itáliji jsem nepřišel expresu
na chuť. Bylo výborné ale bylo ho málo. Takže je to zvyk a zažitý
rituál.
0 Nominace Nahlásit |
Myslím si, že není pravda,že káva není zdravá. Možná není zdravá,ale určitě tělu neškodí, je i přínosem.....
ono jak která. Kdo pije dennodenně několikrát denně turka černého jak bota, na zdraví mu to určitě nepřidá. Piju rozpustnou, ta si taky myslím, že tělu neškodí, obzvlášť když si k ní dáte sklenici vody, aby se zamezilo dehydrataci, kterou káva způsobuje.
Nesouhlasím s Vámi v tom smyslu, že káva neškodí. Záleží v jakém
smylu. Káva opravdu ničí minerály a vitamín B. Vyzkoušené. Turek
neprospívá játrům a žlučníku. Protože mám tyto problémy, turka
nemůžu. Někdy mně nedělala dobře ani káva rozpustná. Milovala jsem
presso. Sice málokde ho umí dobře připravit. Teď jen výjimečně.
Názory se různí. Někdo tvrdí, že rozpustná káva je horší než turek.
Ale komu káva nevadí, nechť si ji dopřává. Povzbudí a člověk si na ni
pochutná. Souhlasím s Quentosem, že se má káva zapít vodou.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |