Rozdělení podle stupňů EPM se už delší dobu nepoužívá. Dnes je to takto:
lehké – dříve sedmička
výčepní – dříve osmička a desítka
ležák – dříve jedenáctka a dvanáctka
speciál – dříve třináctka a více
porter – osmnáctka
2 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?quentos, gecco Nahlásit |
Některá pitná (omezeně dle schopností jednotivce) jiná nepitná –
neomezeně…
😉
0 Nominace Nahlásit |
Měla by mít vyšší obsah alkoholu a „plnější“ chuť. Ovšem na kvalitu piva má vliv spousta dalších faktorů – použitý chmel, intenzita chmelení, voda, kvalita sladu, doba zrání (ležení), výrobní technologie vůbec.
Upravil/a: Kepler
0 Nominace Nahlásit |
Chcete ještě věděta, která piva jsou bývalá 12stupňová. .
Pokud vás opravdu zajímají původní názvy piva, projděte si atlas. Je třeba, abyste si rozklikl značku piva. Jedině tak jistíte, v ktterých variantách se pivo vyrábí.
http://www.atlaspiv.cz/?page=hledat-pivo
„Dvanáctky“ – např.
Gambrinus, Krušovice, Konrád, Litovel Premium, Pilsner Urquell, Karel IV.,
Kelt atd.
http://www.atlaspiv.cz/?page=hledat-pivo
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |