Občas se zarazím nad názvy jídel z důvodu, že nevím, co si pod tím mám představit? Např.:
Snažil jsem se najít aspoň nějaký přibližný recept na internetu,
abych věděl, co to obsahuje, ale nenašel jsem.
Co konkrétně je na tom sýru lázeňského? Je to z nějakého určitého
druhu sýru?
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, Drap před 2111 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
V přehledu moravských regionálních pokrmů je uvedená anínská polévka, samozřejmě bez receptu. Správně by měla být annínská, také se někde takto uvádí.
Na Moravě je obec Annín blízko Tovačova, název Annínské jezero., které se řadí k tzv. tovačovským jezerům.
Takže annínská polévka by mohla být třeba rybí. Ale recept na polévku jsem nenašla, i když se připavuje ve školní kuchyni. ..
Ještě je Annín na Šumavě, ale to by nebyla uvedená polévka mezi moravskými pokrmy.
Jinak lázeňský sýr může být třeba navíc se šunkou, nebo nějak jinak připravený než je běžné – nalákat zákazníky.
Upravil/a: annas
5Kdo udělil odpovědi palec? led, Frogman, vagra, independent, aliendrone
před 2111 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
To jsou jen názvy jídel, převážně v restauracích, co si vymýšlejí majitelé nebo kuchaři. Má to dodat punc atraktivnosti a exkluzivity. Něco jako katův šleh. Nikdy nevíš z čeho to kuchař uklohnil, ale je to pálivé.
3Kdo udělil odpovědi palec? Frogman, nyjono, aliendrone
před 2111 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
… výrobu a (ne)smysl těchto názvů vysvětloval dost často pohlreich (taky se podivoval) …
2Kdo udělil odpovědi palec? Frogman, aliendrone
před 2111 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Přívlastek „lázeňský“ slouží jen ke zvýšení ceny.
Má vyvolat dojem, že jde o něco zvláštního, co vyšší cenu
opodstatňuje.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |