Uvažuji o následující pekárně:
http://www.atranet.cz/domaci-pekarna-sana-sbm-standard/d-71772/
Ale děsí mě dvě tyče a ty vrtule co to hnětou. To pak musí ten chleba
příšerně vypadat. Je vůbec možné udělat to nějak rychle bez těch
děr?
Sice domácí chleba je levnější asi o 1/2 ale abych to měl bez děr, tak
bych asi musel hlídat kynutí a nějak složitě to vyndat anebo si udělat
těsto ručně. To je dost složité a navíc je potřeba udržovat kvásek.
Doplňuji:
Ale to musím kontroval a pak to složitě vyndavat s těsta. To je dost
složité. Myslel, že pekárny jsou již dobré. Když se peče chléb klasicky
anebo i v troubě tohle odpadne.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Pájo, zzzzz před 3931 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Pokud vyndáte metly po domíchání těsta (ještě před pečením), budete
mít chléb (i) bez děr.
Doplňuji:
Nepovažuji za nikterak složité, sáhnout (u tohoto typu) do těsta pro dvě
vrtule… sundáte je z hřídelek a je to. Nebo si vyberte typ, u kterého je
míchání těsta řešeno jinak, např. hnětacími háky… nebo prostě dejte
dírám v chlebu šanci ;)
Před koupí pekárny jsou myslím podstatnější detaily, které je třeba zohlednit při konečném výběru konkrétního typu…než díry v upečeném bochní(č)ku …např. velikost chlebové formy nebo forem, právě způsob míchání, možnost horního ohřevu (ohřev víka) atd.
Upravil/a: Pájo
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Karelcz Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
Já už domácí chleba od objevení https://www.vasepekarna.cz nedělám. Spočítali jsme si s manželem, že radši dáme těch pár desítek korun denně navíc a budeme mít čerstvé pečivo od profesionálů, než abychom se dělali s domácím chlebem. Na internetu jsem další lidem prodala naši pekárnu a z ušetřených peněz si každý měsíc dopřáváno čerstvé pečivo (nejen o víkendech).
Díry jsou v chlebu zespodu a na chuti mu rozhodně neubírají. Není to otázka ceny, ale mít doma kdykoliv čerstvě upečený chleba je skvělý komfort a určitě víš, že není rozmrazovaný. Co mám domácí pekárnu, chleba jsem nekoupila 🙂
tak to pečte s tými vrtuľami, ale vrtule potom nekonzumujte, budete ich potrebovať pri ďalšom pečení.
[som zvedavý, koľko ľudí to zoberie vážne]
;)
Drap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |