Avatar uživatele
Martin deyl

Jak vaříte lečo?

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2805 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
pusinka50

Osmažím dozlatova cibuli, na to vložím a osmažím buřt nebo točený salám (na 2 porce max. 15 dkg), asi 15 minut smažím na mírnějším ohni. Přidám koření sladkou (či i pálivou) papriku a rajské a papriky. Množství se určuje podle žravosti strávníků. Na 1 porci zhruba 3 rajské + 2 zelené české papriky? Osolím, opepřím. Přidám trošičku vody a povařím do změknutí zeleniny. Záleží na každém, co považuje za měkké či na skus. Cirka 15–20 minut. Ochutnám, příp. přidám sůl či pepř. Poté naleji do toho zvlášť rozkvedlaných asi 3 vejce. Povařím 3–5 min do zhoustnutí.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
da ny

Většinou s vejci a klobásou/uzeninou (osmahnu na pánvi, přidám ke změklé zelenině, před přidáním vajec)., Přidávám malý protlak,
sypkou papriku a česnek nedávám vždy.
Někdo dává jen vysokojakostní šunku.
Podle toho, kdo ho bude konzumovat, přidám někdy sypké ochucovadlo (podravku)
http://www.mi­lujivareni.cz/re­cepty/794-leco-s-vejci-po-cesku/
https://www.to­precepty.cz/re­cept/1642-leco/
http://tema.ces­kenapady.cz/te­ma-leco-s-moravskou-klobasou-551802.html

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
cochee

Do hrnce vyklopím zavařovačku „sedmičku“ předpřipraveného polotovaru, který vyrábíme v létě, když je na zahrádce spousta rajských a v marketech levná cibule a paprika (pěstovaných je na to škoda). Zahřeju, přidám vejce (vždy) a uzeninu (podle chuti) a okořením a dávám na talíř. Neexistuje snad rychlejší velké jídlo.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Emefej

Otevřu konzervu, vyklopím do ešusu, ohřeju, sním.

Faze vyklopení do ešusu se dá vynechat.

Upravil/a: Emefej

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Na tuku osmažíš do měkka cibuli,až cibule změkne, přidáš papriku, až změkne paprika přidáš rajčata. Ta pustí šťávu a vše spojí. Pokud chceš s vejce, přidáš vajíčko. Pokud chceš lečo bez slupek, tak rajčata a papriku předem oloupeš. Osolíš, okořeníš a je hotovo.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek