Avatar uživatele
verka

Jak upravit hovězí maso, aby bylo měkké?

Poraďte, jak na hovězí, nemám papiňák.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? panenka, annas, anonym, Jahoda, Pavel1212 před 5244 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
martina1

Já papiňák mám,ale záleží na kvalitě masa.Hovězí kupuji pouze domácí od známých a i tak,když je býk starší,tak ani hodina a půl nestačí.Dnes jsem naopak dělala guláš a za 50 minut bylo měkoučké.Má babička vaří v obyčejných hrncích a maso ponaklepe ikdyž dělá kostky na guláš a vaří dlouho.Tipla bych dobré dvě hodiny.Investujte do papiňáku,vyplatí se vám jak časově,tak ušetříte energii.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
iceT

Zalezi na jaky zpusob ho chcete udelat.
Chce to hlavne maso z mladeho kusu,nechat lezet v marinade podle vlastni chuti.
Ja pouzivam koreni Krehke maso,maso je potom krehke,stavnate a neni potreba ho varit tak dlouho.Jinak toto koreni ja vlastne nejaka sul,takze neni potreba pote solit.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Ono je hovězí a hovězí. Nemám ani tušení,jaké doma máte.

Zdroj: http://www.rodina-finance.cz/zdrava-vyziva.212/hovezi-maso-vyber-uprava.21025.html

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Někde,kdesi jsem četl,že pokud je hovězí maso ze starého kusu,může se přidat troška jedlé sody a ta to změkčí.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elektrikář

Papiňák není špatná věc. Jen se s ním musite naučit zacházet. Koupit si minutkové hodinky.Maso by se mnělo nechat odležet v lednici,vyzrát. Pokud to budou plátky naklepat, Zprudka opéct, aby se maso zatáhlo a zůstala v něm šťáva. Podlejt a v mírném varu dusit. Podle potřeby podlévat, až to zmněkne a rozvaří se cibulka nakonec vydusit až na tuk a zaprášit moukou. nebo přidat jíšku jako základ na omáčku,Ochutnat dosolit okořenit.Pokud budete chtít, silný vývar dává se maso do studené vody.Pokud to bude k omáčce do horké aby se povrch zatáhnul a chuť zůstala uvnitř.Vařit pomalým varem sbítat pěnu,přidat zeleninu a vařit až je to mněkké.Vařit tak přez hodinu pak kousek ochutnat.Dobrou­ chuť.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
struzzo

No, hovězí je trošku těžší. Ale zkusil bych i konfitované, být tebou, výborné je! Viz tento článek https://rekla­ma.denik.cz/re­klama/vyzkouse­li-jste-uz-konfitovane-maso-20181128.html

před 1915 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek