Ingredience:
4 bal. čerstvého droždí po 42g
4 vejce
4 stroužky česneku
1 cibule
pepř
sůl
pažitka/šnytlík/
máslo
Příprava:
Na másle zesklovatíme cibulku, přidáme rozdrobené droždí a mícháme,
napřed se droždí rozpustí, posléze zhoustne a odděluje od tuku,
ještě
chvíli pražíme až začne vonět.
Přidáme vejce, prolisovaný česnek a mícháme až se vše spojí, osolíme,
opepříme, já přidávám ještě kus másla.
Teplou pomazánku mažeme na čerstvý chléb a hustě posypeme nakrájenou pažitkou.
na netu najdete spoustu receptů, určitě si vyberete… např. na odkaze dole:
Zdroj: http://recepty.vareni.cz/vyhledavani/pokrocile/?q=dro%BE%EFov%E1+pomaz%E1nka&search=1
0 Nominace Nahlásit |
Ahoj,osmahneš cibulku na sádle,přidáš 2 kostky droždí,necháš je roztéct,mícháš a když už směs začíná tuhnout,tak přidej asi 4 vejce a vše usmaž.Do mísy si pak dej tuto směs/ale vychladlou/ přidej buď máslo nebo zl.hanou/celou/najemno nakrájený měkký salám,okurku sterilovanou,osol podle chuti,opepři,přidej hořčici cca 1 lžíci a vše vymíchej/ručním šlehačem.Je výborná,děti mám už odrostlé,ale mají jí rádi i teď.Chuťově vynikající!!!!!! Všechny ingredience dávám podle oka,vždy byla výborná.
0 Nominace Nahlásit |
Ahoj, na olej cibulku, dáš droždí (tak akorát:o)), naleješ mléka tak, aby se udělala „kaše“, dáš asi 4 vajíčka, opepříš, osolíš, dobrá je i vegeta a je to!:o)
0 Nominace Nahlásit |
Drožďová pomazánka
2 cibule, olej, kostka droždí (cca 10 gramů), 1 sklenka strouhaného celeru, zelená petrželka, pepř, olej
Příprava:
Cibuli osmahneme na oleji, přidáme trochu vody a vdrobíme stále míchajíce
droždí. Po pěti deseti minutách postupně i přidáme nastrouhaný celer
(pozor, dá se ho nahradit i například ovesnými vločkami), trošku zelené
petrželky a pepře a ještě trošku posmažíme. Drožďová pomazánka
nejlépe chutná s klasickým chlebem a nakrájenou okurkou.
0
před 5602 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
více recprů na tuto pomázanku je na www.recepty.cz – pomazánka
0
před 5586 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
ŠKVARKOVO-KVASNICOVÁ POMAZÁNKA:
70 g kvasnic, cibule, česnek, 1/4 hrnku mléka, 2 vejce, 2 bílky,
2 lžíce mletých škvarků, drcený kmín, majoránka, pepř, sůl. Kvasnice
upražíme na oleji do světla, zároveň s nakrájenou cibulkou a česnekem
(podle chuti). Přidáme mléko, vejce, bílky a mícháme do zhoustnutí.
Odstavíme, přidáme mleté škvarky, osolíme, dochutíme kořením.
KVASNICOVÁ POMAZÁNKA S ČESNEKEM:
150 g kvasnic, 100 g měkkého salámu, 2 vejce, 1 cibule, stroužek
česneku, pepř, sůl. Na oleji zpěníme cibulku, dáme kvasnice a mícháme,
až zezlátnou a voní. Přidáme utřený česnek, salám nakrájený na
kostičky, pepř a sůl.
DROŽĎOVÁ POMAZÁNKA:
60 g droždí, 60 g másla, 1 cibule, 50 g salámu (šunky nebo uzeného
masa), 6 vajec, šálek mléka, sůl, pažitka.
Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme rozdrobené droždí,
nakrájenou nebo umletou uzeninu a osmahneme. Zalijeme vejci rozšlehanými
s mlékem a za stálého míchání necháme srazit.
Na talířích zdobíme plátky rajčete nebo sypeme drobně pokrájenou zelenou
paprikou.
0
před 5585 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |