Zkus vzít větší hrnec do kterého naliješ vodu a dáš menší hrnec z cukrem,nemělo by se to pak připálit.
0 Nominace Nahlásit |
Já jsem pouze zahřívala cukr do rozpuštění. Je opravdu potřeba si dát pozor na připálení. Hodně nízkou teplotu nebo vodní lázeň.
Přikládám pár receptů.
http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=28055
http://www.recepty.cz/diskuze_prispevek.asp?id_prispevek=JOHOOQRNJ&page=1
http://www.vonavakuchyne.cz/clanky/jak-odstranit-z-nadoby-karamel-182.html
http://www.ceskahospodynka.cz/recept.jsp?id=479
0 Nominace Nahlásit |
Musím říct, že i mně se nikdy pořádně nepovedl. Skoro pokaždé jsem
se navíc při tom popálila. ☹
Jen jednou se nam povedl, včas (než karamel zčerná) jsme po kapkách nalili
tekutý karamel na pečící papír a nechali ztuhnout…
Ale stejně je lepší koupit si karamelové bombony v obchodě. ☹
0 Nominace Nahlásit |
Nejlepší karamel je , když necháte v v hrnci vařit několik hodin
plechovku zahuštěného slazeného mléka – salka. Vznikne předně ten
úžasný druh karamelu, který se krásně táhne, má hnědou barvu a jemnou
chuť.
Bohužel nevím přesně jak dluho se to má vařit.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |