za kvalitní považuji to, které má hodně zdravých surovin. Pokud nejde poznat z etikety, jak nejjednodušeji zjistit tu zdravotní hodnotu, když mám 10 různých piv?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 3272 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Kvalita piva se posuzuje spíše senzoricky – takže ochutnávej…
😉
Ale pokud hledáš alkoholický nápoj zdravý ve větším množství, orientuj
se na víno, každé pivo hodné toho jména obsahuje lupulin – a ten
´oblbuje´ (není na světě horší nemoci, než je lidská blbost)…
😉
0 Nominace Nahlásit |
Zkuste si projít atlas piv s jejich hodnocením.
http://www.atlaspiv.cz/?page=recenze
Žebříček nejlepších a nejhorších piv
http://www.atlaspiv.cz/?page=hodnoceni
Existují i různé soutěže, v nichž si některé druhy piv drží prvenství, i když jde spíš o dvanáctku.
0 Nominace Nahlásit |
Pokud hledáš kvalitní pivo podle surovin, tak ti nepomůžu, suroviny jsou stejné. Nejlepším způsobem obvykle bývá dlouhodobé ochutnávání.
0 Nominace Nahlásit |
Z etikety těžko, to by se na ní musel uvádět podíl jednotlivých
surovin, zejména chmelového extraktu, a ten oni neprozradí (je součástí
výrobní technologie).
„Hodně zdravých surovin“? Vždyť suroviny pro výrobu piva jsou v této
zemi vždy stejné. Takže nejlépe vyhledávat piva co nejhořčí (s velkým
podílem chmelu a tříslovin – většinou se chlubí názvy typu „extra
chmelené“ apod.)
0 Nominace Nahlásit |
Jednoduše: http://encyklopedie.c-budejovice.cz/media/images/clanky/b500.jpg
0 Nominace Nahlásit |
z etikety nijak…bezvýznamný marketing a nic víc, leda rozbor nebo vlastní ochutnávka
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |