Já dávám 100g oleje a 50g rozpuštěného másla. Vydrží určitě až čtyři dny.
0 Nominace Nahlásit |
Pokud máte na mysli klasické buchty 'honzovky¨, nedám dopustit na recept po babičce. Žádné máslo, ale 100– 120 g kvalitního domácího sádla a místo mléka smetana.
3Kdo udělil odpovědi palec? annas, Drap, briketka10
před 2738 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit |
Ochutnala jsem mraky domácích buchet,. S máslem, olejem, majonézou,
Herou :(, (s máslem a žloutky jsou všechna těsta vždy vše jemnější,
měkčí a chutnější)…¨Výborné jsou v den pečení a jedlé ještě
2. den. Třetí či 4. den jsou někdy poživatelné, ale už to není
„ono“. 😉
Bábovka dle receptu jednoho našeho šéfa vydrží chutná, uchovaná
v mikrotenu 10 dní a jedlá prý byla i po třech týdnech.
0 Nominace Nahlásit |
Nejepší je sádlo. Já je nemůžu, takže používám do těsta olej, na potírání máslo. Ze samého másla jsou buchty tužší, ale voňavé..
Na půl kg mouky dávám 3 – 4 žloutky a 100 g tuku.
–
Kdysi jsem tento recept dostala od bývalé zámecké kuchařky. Ta kv
němu dodává
Honzovy buchty musí plavat. v tuku – staré babičkovské moudro. Buchty nasáknou tuk a jsou krásně vláčné. Platí pro všechna kynutá těsta.
Každý považuje svůj recept za ten nej. Proti gustu …
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Psal jsem odpověď asi tak v polovině odpovědí. Nějaký d*ment mou
odpověď však smazal.
Pokud se sádlo nahradí, nebo alespoň částečně lojem, nejlépe skopovým,
tak jsou buchty a jiné podobné pečivo, ještě vláčnější, křehčí a
vydrží podstatně déle. /Špatně se to ověřuje, protože se většinou
dříve sní. Je to moudrost od našich předků. Je to vyzkoušené a skvěle
to funguje.
0 Nominace Nahlásit |
V mražáku vydrží třeba i půl roku a ani se nemusí do nich přidávat hliník, jako u kupovaných.
0
před 2737 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Trochu rozporuplná otázka. Dobrá buchta nevydrží – protože se sní. Takže mám dotaz chápat jako jak udělat buchtu která nebude moc dobrá, tudíž se nesní a tudiž vydrží ?
0
před 2737 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |