Já mám pekárnu Eta 2149 Harmony. Recept jsem si vypočítala pomocí rovnic, přímé úměry a poměrů. To by mě fakt nenapadlo, jak se mi to jednou bude hodit. 🙂
Recept je:
1 vejce a 1 žloutek = 70 ml
280 ml mléka (používám mléko, pak mi víc chutnají)
540 g polohrubé nebo hrubé mouky (polohrubá je lepší, líp to pak
vzejde)
1 lžička soli
1 lžička cukru
3/4 balíčku sušených kvasnic (já dávám i celý, ale opravdu sušené.
Z čerstvých to nejde, to mám vyzkoušený)
na kostičky nakrájený 1 tvrdý rohlík (ten je důležitý, vytáhne
přebytečnou vlhkost).
Jakmile je těsto hotové, tak doporučuji moc ho nepropacovávat. Jenom rovnou vyklopit, rozdělit a trochu uválet. Jinak s těsto při vaření srazí. A taky je nechávám 20–30 minut trochu kynout na vále. Jsou potom lepší. Ale to je asi normální i u obyčejných knedlíků.
A pak vařím ve slané vodě 30 minut. Z každé strany 15 minut.
Z té pekárny nemají chybu.
Dá se tak udělat vlastně jakékoliv kynuté těsto. Třeba tam dělám těsto na koláče, buchty…
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1699 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 627 | |
da ny | 602 | |
zjentek | 571 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |