UPOZORNĚNÍ PRO NOVĚ PŘÍCHOZÍ: žádná odpověď ani zdaleka neodpovídá na to co jsem se ptal (viz diskuze). Absolutně nechápu proč to tolik lidí lajkuje.
Zajímavá 0 před 3104 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
slunečnicový nerafinovaný (dále jen N, 110°C)), světlicový N (110°C),
sezamový N (150°C), lískový N (140°C) a dýňový N (140°C).
střední bod kouřivosti: arašídový N (160°C), kukuřičný N (160°C),
sojový N (160°C), olivový extra virgin N (160°C), řepkový N (170°C),
kokosový N (180°C).
vysoký bod kouřivosti: mandlový N (200°C), arašídový R (= rafinovaný;
230°C), kukuřičný R (230°C), palmový olej (210°C), sezamový R (210°C),
kokosový R (230°C), slunečnicový R (230°C), sójový R (230°C), řepkový
R (240°C), mandlový R (250°C), avokádový N (300°C !)
Upravil/a: anonym
4Kdo udělil odpovědi palec? Hlada, briketka10, marci1, Kepler
před 3104 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Hodně. Olivový olej se přepaluje asi tak kolem 210 stupňů, a pece na pizzu se většinou vytápí na 400–450 stupňů
2Kdo udělil odpovědi palec? briketka10, Kepler
před 3104 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Našel jsem: Ano, neboť tzv. bod kouřivosti, který určuje teplotu, kdy začíná zdraví nebezpečné přepalování, je u olivových olejů vyšší než u slunečnicových nebo řepkových olejů. http://blog.vinodoc.cz/olivovy-olej-casto-pokladane-otazky-a-odpovedi-na-ne Myslím si tedy, že by to takovou chvilku mělo být v pořádku z hlediska zdravotní bezzávadnosti..
0 Nominace Nahlásit |
Jelikož jsem zneuctil odkaz, tak ještě jednou: Nevděčný a závistivý ooommmm. Ptáš se jak moc?
http://pixabay.com/static/uploads/photo/2012/11/19/18/08/hand-66631_960_720.jpg
Nevděčný? Hned můj druhý příspěvek v diskuzi byl, že jste mi sice
nepomohli, ale snaha se cení a za ni vám děkuji.
Závistivý? a na to jsi přišel jak? Čemu bych měl závidět? Tomu, že
nedokážeš pochopit na co se ptám?
…Absolutně nechápu proč to tolik lidí lajkuje.
Tvoje slova!
Ale to nemá se závistí vůbec nic společného. Mě vadí akorát to, že když to někdo lajkuje, tak si ostatní budou myslet, že je to správná odpověď, i když to vůbec nebude pravda. Navíc mě pak někdo může mít za hlupáka, že se ptám na takovou známou věc a vysoký počet lajků ho strhne k tomu aby si myslel to co píšeš a zabrání mu v opravdovém pochopení toho na co se ptám.
Kdyby jsi napsal užitečnou odpověď tak bych ti za ni klidně za ní i já lajk dal. A i kdyby jsi těch lajků za tu dobrou odpověď dostal třeba milion, přál bych ti je. Tohle skutečně není o závisti, ale spíš mě přijde, že když o tom tak mluvíš, tak že ti na těch lajcích nějak moc záleží :)
Kdo tady mluvil o vyzdívce? Neříkám, že nemají pravdu, ale mě to přepalování zajímá mnohem detailněji. Hlavní je druhá část mé otázky. Když to zjednoduším tak mi jde o to jestli:
2 Jaký je rozdíl mezi škodlivostí jídla, které se peče třeba 5 minut při 300°C a jídlem, které se peče 5 minut při 400°C.
Myslel jsem, že jsem položil otázku dost jasně, ale jak vidím, tak to většině lidí nestačilo.
Tak se vyprdni na pizzu a dej si bůček. Tam nepotřebuješ vědět nic, jen to, aby se ti nespálil. 🙂
Omfg, to je fakt odpověď za všechny prachy. To jako kdybych se při koupi auta ptal jestli to uveze káru se dřevem a ty by jsi mi řekl: „Kup si traktor“. Mě vážně nezajímá takový nezdravý a nehumánní nesmysl jako je bůček, já se ptám prostě na pizzu.
S tímhle tvým přístupem by to lidstvo nikdy nikam nedotáhlo, když by se po každém položení trochu těžší otázky vykašlalo na hledání odpovědi.
Tak se obrať na odborníky zdravé výživy. Je jich na netu spousta. Pokud se ti odpovědi nelíbí…
Je celkem logické, že při takto vysoké teplotě se olej přepaluje. Čím
delší dobu takto zahříváš , tím vzniká více škodlivin až do té doby,
než se všechen obsažený olej spálí.
Více detailů ser tady asi nedozvíš, záleží na přesné teplotě, na
množství oleje a ještě dalších faktorech. Na přesnou statistiku
přepalování a spalování oleje by jsi potřeboval slušně vybavenou
laboratoř.
Drap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |