Pro lepší orientaci přirovnám cibuli k jablku, které má šťopku a
bubáka. Takže cibuli po oloupání rozkrojím na půlku řezem od šťopky
k bubákovi, položím na prkénko řezem naspod.
A nyní jak správně krájet, popř. jak krájíte cibuli vy?
Podélnými řezy od šťopky k bubákovi a poté krátit, nebo obráceně?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? annas, anonym, briketka10, zjentek, marci1, Danina65 před 3169 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Napřed „po létech“ a potom najemno. Naopak se to rozjíždí
v prstech. Někdo volí opak, no nevím. Já to neřeším, mám tohle-
https://www.google.cz/search?q=tupperware+tornado&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiW6_nqs6TLAhUCQJoKHScBBycQsAQIJg&biw=1024&bih=667
Jestli se rozhodneš pro kráječ, pak dej na mě, že to musí být tenhle
Tupperware Tornado. To není tupá reklama, ale má praxe. Tenhle mechanický
kráječ je mezi ostatním podobným zbožím jako Mercedes mezi
žebřiňákama. Bohužel i cenově, ale stojí za to- mně stojí už 5let a
furt drtí beze změn jak zamlada a rozhodně se nefláká ;)
4Kdo udělil odpovědi palec? redy, JájsemRaibek, marci1, Agneta
před 3169 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Na krájení cibule mám něco podobného, co je v odkazu : 🙂
http://www.etescoma.cz/krajece-a-drzaky-cibule/drzadlo-na-cibuli-presto-p-209221.html
4Kdo udělil odpovědi palec? anonym, štamgast, briketka10, JájsemRaibek
před 3169 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
od stopky k bubákovi. cibule se nerozjíždí. žádné přístroje na krájení. myslím, že cibuli umím krájet sakra rychle a klidně se u toho můžu koukat na televizi. na hrubo, na hodně jemno, je mi to fuk. pár set kilo cibule už jsem v životě nakrájel.
marci1: tuhle kokotinu jsem viděl nabízet někde ve stánku s předváděním, jak na to. než to ta paní našla na stole, tak bych tu cibuli měl nakrájenou na drobno a myslím si, že i většina lidí 😁
Upravil/a: anonym
3Kdo udělil odpovědi palec? briketka10, JájsemRaibek, marci1
před 3169 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Takto připravenou půlku rozkrojím dvěma nebo třeni řezy, podle velikosti horizontálně, a potom co nejkratší řezy vertikálně.
2Kdo udělil odpovědi palec? briketka10, JájsemRaibek
před 3169 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Od bubáka, kterého odříznu, slupky stahuji ke stopce. Každou oloupanou rozkrojím na menší díly, vložím do mixéru a za dvě- tři vteřiny mám nakrájené kostky, třeba pod guláš! A bez pláče.
2Kdo udělil odpovědi palec? JájsemRaibek, marci1
před 3169 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Podle toho na co. Na chleba stačí jen ty podélné řezy, přičemž šťopku a bubák odříznu…
2Kdo udělil odpovědi palec? briketka10, JájsemRaibek
před 3169 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Oloupu cibuli, uřežu bubáka i stopku, rozpůlím, položím řezem na
prkýnko, a začnu krájet od bubáka ke stopce přičemž u bubáka
nedokrajuju, u stopky ano. Pak akorát začnu krájet napříč už vedenými
řezy. Čím menší mezery, tím drobněší kostičky. Nedokrojenej zbytek
zahodím.
Ten držák na cibuli je na dvě věci, taky jsem ho měla, stačí
ostrý nůž.
2Kdo udělil odpovědi palec? JájsemRaibek, Agneta
před 3169 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Používám speciální hřeben na krájení cibule.
1Kdo udělil odpovědi palec? JájsemRaibek
před 3166 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
No teda ten zjentek…: „mně stojí už 5let a furt … beze změn, jak
zamlada, a rozhodně se nefláká“ :DDD
ahold, jestli on nemyslí, že mu stojí Mercedes už pět let v garáži, a
nějak to popletl?:DD
Tedy zjentku 🙂............. " mně stojí už 5let a furt drtí beze změn jak zamlada a rozhodně se nefláká ;)" Gratuluji.
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |