Avatar uživatele
JájsemRaibek

Jak krájet – jak krájíte cibuli?

Pro lepší orientaci přirovnám cibuli k jablku, které má šťopku a bubáka. Takže cibuli po oloupání rozkrojím na půlku řezem od šťopky k bubákovi, položím na prkénko řezem naspod.
A nyní jak správně krájet, popř. jak krájíte cibuli vy?
Podélnými řezy od šťopky k bubákovi a poté krátit, nebo obráceně?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? annas, anonym, briketka10, zjentek, marci1, Danina65 před 3219 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
zjentek

Napřed „po létech“ a potom najemno. Naopak se to rozjíždí v prstech. Někdo volí opak, no nevím. Já to neřeším, mám tohle-
https://www.go­ogle.cz/search?q=tup­perware+torna­do&tbm=isch&tbo=u&sou­rce=univ&sa=X&ved­=0ahUKEwiW6_nqs6TLA­hUCQJoKHScBByc­QsAQIJg&biw=1024&b­ih=667
Jestli se rozhodneš pro kráječ, pak dej na mě, že to musí být tenhle Tupperware Tornado. To není tupá reklama, ale má praxe. Tenhle mechanický kráječ je mezi ostatním podobným zbožím jako Mercedes mezi žebřiňákama. Bohužel i cenově, ale stojí za to- mně stojí už 5let a furt drtí beze změn jak zamlada a rozhodně se nefláká ;)

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
marci1

Na krájení cibule mám něco podobného, co je v odkazu : 🙂
http://www.etes­coma.cz/kraje­ce-a-drzaky-cibule/drzadlo-na-cibuli-presto-p-209221.html

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

od stopky k bubákovi. cibule se nerozjíždí. žádné přístroje na krájení. myslím, že cibuli umím krájet sakra rychle a klidně se u toho můžu koukat na televizi. na hrubo, na hodně jemno, je mi to fuk. pár set kilo cibule už jsem v životě nakrájel.

marci1: tuhle kokotinu jsem viděl nabízet někde ve stánku s předváděním, jak na to. než to ta paní našla na stole, tak bych tu cibuli měl nakrájenou na drobno a myslím si, že i většina lidí 😁

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Takto připravenou půlku rozkrojím dvěma nebo třeni řezy, podle velikosti horizontálně, a potom co nejkratší řezy vertikálně.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Od bubáka, kterého odříznu, slupky stahuji ke stopce. Každou oloupanou rozkrojím na menší díly, vložím do mixéru a za dvě- tři vteřiny mám nakrájené kostky, třeba pod guláš! A bez pláče.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
quentos

Podle toho na co. Na chleba stačí jen ty podélné řezy, přičemž šťopku a bubák odříznu…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
iceT

Oloupu cibuli, uřežu bubáka i stopku, rozpůlím, položím řezem na prkýnko, a začnu krájet od bubáka ke stopce přičemž u bubáka nedokrajuju, u stopky ano. Pak akorát začnu krájet napříč už vedenými řezy. Čím menší mezery, tím drobněší kostičky. Nedokrojenej zbytek zahodím.
Ten držák na cibuli je na dvě věci, taky jsem ho měla, stačí ostrý nůž.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
štamgast

Používám speciální hřeben na krájení cibule.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Agneta

No teda ten zjentek…: „mně stojí už 5let a furt … beze změn, jak zamlada, a rozhodně se nefláká“ :DDD
ahold, jestli on nemyslí, že mu stojí Mercedes už pět let v garáži, a nějak to popletl?:DD

před 3219 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
ahold

Tedy zjentku 🙂............. " mně stojí už 5let a furt drtí beze změn jak zamlada a rozhodně se nefláká ;)" Gratuluji.

před 3219 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zjentek

Holky, bylo myšlený, že ho používám furt a neztrácí na výkonu ..si takovej pořiďte!

před 3218 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
ahold

Všiml sis, že pánové nereagovali? Že by závist? 🙂

před 3218 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek