Avatar uživatele
Mr.Jan

Jak bezpečně vařit v papiňáku?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? aliendrone před 1010 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Naplníš papiňák, zaleješ vodou, ne do plna. Zavřeš, dáš na plyn, či elektriku, popřípadě na obyčejný sporák a vaříš. Duležité je, aby ventil jen zapadal a nebyl nijak zalehlý. Vaří tímto způsobem tisíce hospodyněk každý den a žádná si na bezpečnost zatím nestěžovala.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
paul1

Používáme 30 let bez problémů. Není dobré plnit víc jako 2/3 objemu, aby pří náhodném vykypění nedošlo k ucpání bezpečnostního ventilku.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
aliendrone

Udržuj čisté výfukové (upouštěcí) otvory/cesty, případně i pružinový mechanismus tlak. ventilu (jestli máš tento typ) a nepoužívej neoriginální pojistkové planžety. Papiňák je speciálně konstruován s ohledem na míru tech. znalostí uživatele (obvykle ženy), tudíž je prakticky bezúdržbový a silně blbuvzdorný. Čas od času je potřeba měnit těsnění poklice (cca1× za 10 let – dle četnosti užití), to ale nemá vliv na bezpečnost, nýbrž jen na požadovanou funkci (nebude vařit při přetlaku v případě poškození). Výhodné je mytí myčkou, tableta skvěle „vyžere“ případná org. znečíštění. :)

Snad jen – vyvaruj se laciných papiňáků „Made in PRC“, rejže jsou schopné kvůli ceně pohnojit úpo všechno, jen aby se prodalo. Tam NIKDY nevíš. ;) :D :D

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
xiperio

Bezpečně?
Zapnout a zalézt do sklepa.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
jozis

Zajímavá otázka

před 1009 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek