http://www.emimino.cz/diskuse/glukozo-fruktozovy-sirup-skodi-46265/
je ve všem co jíme..
proto je lepší si vše prohlížet a nekupovat, já to tak dělám..
Doplňuji:
Damiano třtinový cukr taky není moc zdravý
http://www.azrodina.cz/3024-cukr-nebo-jina-sladidla
Upravil/a: briketka10
0 Nominace Nahlásit |
tak se na to podívej …není to nic dobrého pro naše tělo, ale je obsažen v mnoha výrobcích
http://www.youtube.com/watch?v=L9S_vjhGXq4
0 Nominace Nahlásit |
Dost mě to překvapilo. Nacházím ho ve složení potravin skutečně
často, ale nepřišel mi nikdy nějak záludný. Teď jsem se na něj tedy
více podívala a dozvěděla jsem se, že se vyrábí zejména z geneticky
upravené kukuřice a doslazuje se jím skoro všechno od nízkoenergetických
nápojů přes müsli tyčinky a ovocné jogurty až po dresinky. Dává se prý
do „zvlášť“ trendy zdravých pochoutek – hodně sladí a je méně
energetický než cukr. A údajně uvolňuje do organismu hodně rtuti, která
jak známo poškozuje játra a ledviny a zvyšuje riziko vzniku autismu. Je to,
koukám pěkné strašidlo!
Ale já nerada sladké a když už, tak jen ovoce a všechno sladím medem nebo
třtinovým cukrem. A taky stévií, ta mě dost bere. A nekupuji dochucovadla
ani hotové výrobky, všechno dělám sama.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1699 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 571 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |