Dobrý den, chci od blízké doby sladit hodně sirupama, k uli tomu, že ten průmyslově zpracováváný cukr je zdraví škodlivý. Poradíte mi, který sirup je na co vhodný? Mam na mysli třeba různé kaše jako jahlovou nebo ovesnou, nakypy, nějaké dorty, atd.? Díky
Zajímavá 0 před 1772 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
„zdravých“ sirupů je celá řada…javorový, čekankový, agávový,
datlový, rýžový atd…a je v podstatě jedno jaký použiješ…jenže ty
zdravé (bez přídavku cukru) jsou taky pěkně drahé…
takže bych ti spíše pložila otázku…proč vůbec sladíš?…jediné
pokrmy, kam je potřeba dát cukr jsou sladká jídla…a ty přece nejíš
každý den…takže pokud si místo bílého rafinovaného cukru koupíš
hnědý nerafinovan, nebo třtinový nerafinovaný a nebudeš se cpát sladkým
každý den, vůbec nemusíš řešit sirupy a bát se o své zdraví…mimo
jiné…čti si pečlivě složení toho co kupuješ a zjistít kolik
„obyčejného“ cukru sníš, aniž o tom víš…¨
a na ty jídla co ses ptal stačí zakoupit rostlinku – stévie se
jmenuje – listy stačí otrhat a nechat vyluhovat přes noc a máš zdravou
sladkou vodu…
Upravil/a: Funna
0
před 1772 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Máte pravdu, fruktozový cukr v sirupech (kde je silná koncemtrace) je stejně nevhodný až nezdravý..
Doma mívám sirup čekankový, dávám místo medu do čaje i na chléb
s máslem.
Do kaše jím neplýtvám :)
Záleží hlavně na Vaší chuťové preferenci.
Datlový připomene v kaši čokoládu.
Tu a tam koupím rýžový. Jiné již pravidelně do kaše nekupuji. Kdysi
borůvkový.
0
před 1772 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |