Vezmeme dokonale čistý smaltovaný kastrol, nasypeme do něj cukr, přilijeme vodu a rozpustíme jej.
Nádobu postavíme na mírný oheň a za občasného míchání pomalu přivedeme do varu. Vařící tekutinu postříkáme trochou vody a pěnu, jež se tvoří při varu na povrchu odstraňujeme odpěňovačkou.
Poté cukr povaříme 5–6 minut. Takto připravený cukrový sirup prolijeme plátěným hadříkem do porcelánového hrnečku a necháme vychladnout. Když je studený můžeme jej buď používat, nebo jím naplnit láhve zazátkovat a uschovat pro pozdější použití.
Z uvedených ingredienci získáme asi půl litru sirupu. Pokud potřebujeme sirup hustší, vaříme jej asi o 5 minut déle. Hustý sirup ale není možné uchovávat delší dobu, protože má tendenci ke zkyrstalizování.
Ingredience:
0,5 kg cukru krystal
3/8 litru studené vody
0 Nominace Nahlásit |
Cukrovy sirup je voda+cukr a v zadnem pripade se nesmi „varit“-to je
zasadni chyba. Ale priprava je naprosto jednoducha.
Priprava hustsiho cukr.sirupu : do sklenice nasypte 6 dilu cukru a zalijte
4 dily horke vody-peclive rozmichejte.Je hotovo. PS: jaky cocktail chcete
vytvorit?
0 Nominace Nahlásit |
Buď ho takhle připravíš:
Vytvoříme následujícím způsobem: Smícháme 100 g krystalového cukru v 1 dl studené vody a pomalu přivedeme do varu. Necháme vychladnout a ihned spotřebujeme nebo uchováme v chladu.
viz. michanenapoje.cz
nebo
jej koupíš v Makru a na některých eShopech. Bohužel, nevím, kde přesně. Někde na Praze 9, na Černém Mostě, ale nemůžu najít tu prodejnu.
Zdroj: www.michanenapoje.cz
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |