(obor Kuchař, zkoušky) Bylo mi řečeno, že při zkouškách až budu říkat a psát technologický postup musí to být přesně ten základní postup a nesmí tam být žádná surovina navíc. (např kmín do guláše) jinak je to prý „nepoživatelné“. Učebnici nemáme. Poznámky v sešite mám, ale je tam spousta zbytečných surovin navíc a takovou odpověď by mi, bohužel, nikdo neuznal. Znáte nějakou dobrou stránku, kde mohu najít technologický postup, která je přímo zaměřený na obor Kuchař. Doufám, že tu otázku aspoň někdo pochopil. Prostě to nemůže být, nějaký domácí recept, který si někdo doladil podle své chuti.
Zajímavá 0 před 2121 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Zkuste si projít odkazy, jsou uvedené některé technologické postupy, v gastronomii, třeba vám některý odkaz bude vyhovovat.
Zde odkaz na učebnice
Normování potravin
http://www.online-poradna-zdarma.cz/normovani-pokrmu-online-2/
Opravila jsem původní odkazy. Někdy se nedaří.
Upravil/a: annas
2Kdo udělil odpovědi palec? Drap, independent
před 2121 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Vím přesně o co ti jde, sám jsem tu rozměrnou knihu měl v rukou –
Normy teplých jídel. Vařit se podle toho moc nedalo, ale kuchaři za
bolševika to museli znát, protože vše bylo normováno, plánováno a
vlastní kreativitě prostor dán nebyl. Jak se zdá, ta kniha se dá sehnat jen
v antikvariátu, nebo na netových bazarech.To bylo v 60. až 80. letech. https://search.seznam.cz/?q=normy+tepl%C3%BDch+j%C3%ADdel&count=10&from=10&pId=Qbge1B6RyYSgsIs2SJda&trp=2
Dnes tvoří recepty herečky, co už nemají angažmá a musí se
nějak živit.
Upravil/a: Kepler
0 Nominace Nahlásit |
… jo, jsou to receptury teplých pokrmů (jak říká Kepler, jen se
mýlí: vařit se podle nich dá a je to nejlepší kuchařka) …
… dále se mýlí v tom, že tato kniha není k dostání: neustále se
prodává v novějším, doplněném vydání, dokonce s CD: https://www.google.com/search?q=receptury+tepl%C3%BDch+pokrm%C5%AF&oq=receptury+tepl%C3%BDch+pokrm%C5%AF&aqs=chrome..69i57&sourceid=chrome&ie=UTF-8
0 Nominace Nahlásit |
.. ano, jiná nebyla … je furt stejná, je to nanormovavé na 100 porcí plus technologický postup…
@annas: … proboha, prohlídni si ten tvůj odkaz na učebnice !!! … bavíme se o vaření a ne o technologii jako takové !!!
Nejsem zase tak tupá, abych nepoznala rozdíl. Bohuže, l jsem odkazy v odpovědi nepřekontrolovala.
Ale definitivně jsem si potvrdila, že si musím jí koupit novou myš. Je to několk dní, co mě nepooslouchá. Nic jsem na ní neupravovala, neměnila. nastavení.
Při dalším kopírování se mně nevymaže text či odkaz, který jsem kopírovala dříve.
Nejsem zase tak tupá, abych nepoznala rozdíl. Bohuže, l jsem odkazy v odpovědi nepřekontrolovala.
Ale definitivně jsem si potvrdila, že si musím jí koupit novou myš. Je to několk dní, co mě nepooslouchá. Nic jsem na ní neupravovala, neměnila. nastavení.
Při dalším kopírování se mně nevymaže text či odkaz, který jsem kopírovala dříve.
Děkuji. Odkaz opravím, našla jsen odkaz na knihy, o vařeníé, ale pak jsem jej nepřekontrolovala.
Ještě další odkaz
https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&ei=dsuAXOe2CMGNkwWEqoeoCQ&q=uč
Drap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |