Chce se to zkrátka nebát a zkoušet. Taky jsem musela nějak začít a sama
od sebe, pak mě to začalo bavit a už to šlo samo. Mám hodně stránek
s recepty a na přípravu základních příloh (rýže, brambory atp.) máš
všude návody. Existuje i spousta vychytávek, které mám od mamky, tak pokud
můžeš, obrať se na ni, nebo na nějakou dobrou kamarádku (která
pochopitelně umí vařit). Zatím zkoušej úplně jednoduchá jídla, jako
jsou třeba palačinky, obalovaný květák/sýr/cokoliv jiného s bramborami,
rýže a k tomu jen nějaká zelenina podušená na pánvi… Hlavně
nezapomínat na sůl, koření a jiná dochucovadla, ale nepřehánět. Navíc
je taky na každém obalu od těstovin, rýže atp. návod s obrázky. Pokud by
ti to nestačilo, zabrouzdej na YouTube, tam je toho taky spoustu, a teď
nemyslím Pohlreicha, ale úplně amatérské vlogery, kteří ti to vysvětlí
hezky polopatě.
Tak hodně štěstí a nic nespal a nepodpal :))
0 Nominace Nahlásit |
Pokud se nechceš pouštět do experimentů a zkoušet nová jídla podle receptur ať už z kuchařek, nebo z netu, volil bych asi nějaký kurz vaření.
0 Nominace Nahlásit |
pokud chceš experimentovat na vlastní pěst, začni samozřejmě se svými oblíbenými jídly (ověř si složitost přípravy a pro začátek vol ta jednodušší). To abys věděl jak to má chutnat a mohl se poučit z rozdílů 😉
To jen doplnění k předešlým odpovědím 😉
1Kdo udělil odpovědi palec? RyuzakiKate
před 3072 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já jsem se začal učit vařit na koleji. Jednak mi nechutnaly ty srágory z menzy za 2,60, jednak jsem chtěl mít něco extra pro večírky se štěnětem piva. Tak jsem začal s topinkami s česnekem, pak přidal tatarák z polotovarů a ještě před svatbou jsem uměl vařit. Naštěstí. Chce to praxi, praxi, praxi. A taky chuť experimentovat, kromě všeho doporučeného přede mnou.
1Kdo udělil odpovědi palec? RyuzakiKate
před 3072 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
V TV je spousta pořadů o vaření, přímo s celým postupem vaření. Tak jich pár omrknout. V podstatě je to všechno na jedno brdo. Stačí se naučit jednu omáčku a umíte všechny. Jeden guláš .....Jen se nebát a udělat si čas. I na internetu jsou video kuchařky.
0
před 3070 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Někdo kouká od mala pod ruce mamce, babičce, sestře…
Za nás byly jen tištěné kuchařské knihy plné receptů. Dnes jsou
videokuchařky, kde je postup od A do Z. http://ekucharka.net/
Šikovná kamarádka může být též nápomocná.
Existují také kurzy vaření.
Když člověk chce, zvládne vše 😉 Začněte s jednoduššími recepty,
dnes se vaří snadno, rychle , chutně i zdravě ;)
0
před 3069 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
No já naprosto miluji pro začátečníky aby si vyzkoušeli uvařit buřtguláš. I já jsem se ho učila přes internet, protože manžílek je často někde na cestách. No plno receptů najdete na mlsnékuchařce, ale právě buřtguláš je pod tímto odkazem: https://mlsnavarecka.cz/vyborny-burtgulas-s-chlebem/ Až uvaříte, dejte vědět. Ráda bych se dozvěděla jestli vám opravdu chutnalo a hlavně – jak se povedl.
Já bych teda určitě začala nějakou internetovou kuchařkou. Na internetu je kuchařek a receptů spousta… Chce to i trochu experimentovat. Myslím si ale, že s vařením je i dost spojené umění jídlo servírovat. K tomu by vám mohl přijít vhod například tento hrnek s pokličkou na servírování horkých pokrmů https://www.emako.cz/kuchyne_skladovani-potravin-ostatni-13/litinovy-hrnek-s-poklickou-a-vyprofilovanym-drevenym-podnosem-k-servirovani-horkych-pokrmu/
Drap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |