Avatar uživatele
zjentek

Zná někdo nějaký osvědčený způsob, jak zbavit omáčky, guláše a podobné, přebytečného tuku?

Např. když se někomu „urve ruka“ s tukem anebo tak má jídlo dokonce rád. Jak se potom tuku zbavit, aby v něm jídlo neplavalo, nebo naopak. Mě napadá jedině nechat jídlo prudce zchladnout v plastikové nádobě/kontejneru na nízkou teplotu a jakmile tuk ulpí na plastu, jídlo přelít jinam. Jiný způsob neznám ale je pravda, že prodávané obědy dnes hodně plavou v tuku, neznámo proč, možná ekologická likvidace, nevím, nepátral jsem, stav „hotového“ jídla beru jako „oběť“ konzumní doby 🤷‍♂️

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? Odpovědi.cz, jáára, marci1 před 764 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
marci1

Používám silnější ubrousek.
V profesionálních kuchyních se používají speciální nádoby, které při přelévání tuk oddělí. V domácnosti tuk sbíráme lžící nebo naběračkou na povrchu omáčky. Když máme pocit, že to tímto způsobem již nejde, přichází na řadu papírový ubrousek. Jak s ním pracovat?
Ideální je pracovat s co nejsilnějším ubrouskem. Položíme ho na omáčku a rychle sundáme. Ubrousek tím vsákne přebytečný tuk. S novým ubrouskem opakujeme tak dlouho, dokud nám na ubrousku nezačne zůstávat omáčka. 🙂
https://regio­ny.rozhlas.cz/jak-sebrat-prebytecny-tuk-z-omacky-7419923

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek