Např. když se někomu „urve ruka“ s tukem anebo tak má jídlo dokonce rád. Jak se potom tuku zbavit, aby v něm jídlo neplavalo, nebo naopak. Mě napadá jedině nechat jídlo prudce zchladnout v plastikové nádobě/kontejneru na nízkou teplotu a jakmile tuk ulpí na plastu, jídlo přelít jinam. Jiný způsob neznám ale je pravda, že prodávané obědy dnes hodně plavou v tuku, neznámo proč, možná ekologická likvidace, nevím, nepátral jsem, stav „hotového“ jídla beru jako „oběť“ konzumní doby 🤷♂️
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? Odpovědi.cz, jáára, marci1 před 764 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Používám silnější ubrousek.
V profesionálních kuchyních se používají speciální nádoby, které při
přelévání tuk oddělí. V domácnosti tuk sbíráme lžící nebo
naběračkou na povrchu omáčky. Když máme pocit, že to tímto způsobem
již nejde, přichází na řadu papírový ubrousek. Jak s ním pracovat?
Ideální je pracovat s co nejsilnějším ubrouskem. Položíme ho na omáčku
a rychle sundáme. Ubrousek tím vsákne přebytečný tuk. S novým ubrouskem
opakujeme tak dlouho, dokud nám na ubrousku nezačne zůstávat omáčka.
🙂
https://regiony.rozhlas.cz/jak-sebrat-prebytecny-tuk-z-omacky-7419923
2Kdo udělil odpovědi palec? zjentek, cappuccino
před 764 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |