Po velikonocích nám zůstalo spousta čokoládových figurek i vajíček a nejsme schopni je spotřebovat do data spotřeby a proto se ptám jetli je možné tuto čokoládu zamrazit a pokud ano,na jakou dobu. Děkuji Vám za odpovědi.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Jahoda před 5340 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Bubca má pravdu. Našla jsem stejnou odpověď i na stránce
o čokoládě, ale nikdy nezkoušela.
Já přidávám kousky čokoládových figurek do třených moučníků,
i když chuť není nijak ohromující. Zbudou mně 2 – 3 čokoládová
vajíčka, nemám tedy žádný problém s jejich likvidací.
Quentos má pravdu v tom, že figurky nejsou vyrobeny z kvalitní čokolády.
V článku o čokoládě se určitě psalo o uschování čokolády, která
je opravdu „čokoládová“.
Doplňuji:
Ještě další rada -z chlazenou čokoládu nastrouhejte a nasypte do sáčku
a pak vložte do mrazáku.
http://recepty.centrum.cz/tipy-triky/2004/7/22/clanky/zmrazovani/
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
doplnění k odpovědi Bubči a AnnyS – na ten „rok“ bych moc nespoléhal, „čokoládové“ figurky mají s opravdovou čokoládou jen málokdy co společného, většinou jde o její náhražku z kakaa a másla, která se bohužel vskutku rychle kazí. Avšak datum spotřeby bývá obvykle „minimální“, tzn. nejzazší doba spotřeby bude o něco delší.
0 Nominace Nahlásit |
Zmrazená čokoláda není moc dobrý nápad. Má po rozmrazení tendenci ke květu.Nejlepší je chladné,suché,tmavé místo,tam by měla cca rok vydržet.
Zdroj: Google
0 Nominace Nahlásit |
I když by se to zmražovat nemělo taky ji dávám do mražáku a nechávám jí tam 1 měsíc déle ne.
0
před 5340 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Po zmražení, jak začne rozmrzávat, tak se budou tvořit bílé fleky,
které ale nejsou na závadu. Je to tím, že už na povrchu nezůstane ta
lesklá vrstva, kterou tam dávají výrobci.
Pokud máte skutečně tolik čokolády, že ji ani nespotřebujete do bábovek,
moučníků, pohárů, tak ji zamrazit dejte, ale musíte se smířit s tím,
že už pak nebude tak vábná na pohled 🙂
0
před 5340 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jak Vám radí ženy, snažte se jí spíš zpracovat,než uchovávat.Je jasné,že se nějaká část bude muset zmrazit.(Jsem diabetik ,u Vás bych asi zahynul.) Poznámka je akademická.Michal.
0
před 5340 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Taky nám jí zůstává hromada a tak pokud ji nepoužiji jako polevu na bábovku nebo do řezů tak ji nastrouhám na struhadle a dám klidně do mrazáku.Pak už jen vytahuji a odsypávám dle potřeby.Sníme totiž jen tu kvalitnější čokoládu a ty figurky z obchodů s tím moc společného nemají.
0
před 5332 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |