Avatar uživatele
Kepler

Zaznamenáváte nějaky větší rozdíl mezi sýry Camembert a Hermelín?

Mně osobně chutnají skoro stejně a oba jsou dobré. Jen ten Hermelín je podstatně dražší. Proč?

https://pixaba­y.com/cs/photos/ca­membert-s%C3%BDr-dezert-chu%C5%A5-moc-854808/

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? iceT, paul1, marci1, aliendrone, Hufnágl před 1442 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Hufnágl

Zkus si usmažit camembert a hermelín a zjistíš rozdíl. Hermelín je tvrdší a neroztéká se. A proč je hermelín dražší? Protože jde o český výrobek a přitom složení obou sýru je stejné.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
jáára

Hermelín je chráněná značka? Je to stejné.
E:
Odlišný název je dán letitou mezivládní dohodou z šedesátých let minulého století mezi tehdejším Československem a Francií. Ta nechtěla, aby se název camembert (na území naší země do té doby používaný) nadále používal.

Zdroj: https://www.vi­talia.cz/clan­ky/plisnove-syry-v-cem-se-lisi-camembert-a-hermelin/

Upravil/a: jáára

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
marci1

Camembert má jemně nakyslou chuť. Hermelín má pro mě lahodné jemné aroma čerstvých žampionů. Hermelín preferuji, je tvrdší, lépe se hodí na smažení. Možná proto je i dražší. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
nyjono

Ještě by se dal přidat Brie. Ten mi taky chutná. 😊

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kelt

Občas si ty sýry koupím, když jsou v dobré cenové relaci. Vícekrát jsem jedl Hermelín. Moje konzumace spočívá v tom, že jím chleba a k tomu přikusuji sýr. A protože oba mají stejný tvar a konzistenci, tak rozdíl moc nevidím. Po té mohu držet hodinu hladovku.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

S ohledem na neblahé zdravotní dopady pro člověka, konzumace zrajících
sýrů (včetně plísňových) není příliš vhodná (pro mne zvlášť)
. Camembert nekupuji vůbec.
Hermelín, tak 5× v roce, ten mám raději. Víc, jak 25 – 28 Kč bych za něj nedala :)
Rozdíl v chuti neumím zcela rozpoznat. Labužník, ani odborník na sýry nejsem, rozdíl v chuti, u grilovaného nepoznám. ;)
Přivykám si na stále narůstající ceny potravin. Vzrostla cena i tvrdých sýrů,
všimla jsem si, že i tavených. 100g šunky, značek, které někdy koupím
vzrostla od února o 10 až 20 Kč. Chuť je stejná, nebo horší.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
paul1

Jíme oba druhy a nějak nevím o rozdílu chuti. Občas míváme i Encián a s chutí je to stejné. To bych musel mít sýry vedle sebe a tak porovnávat. Ale je možné, že bych i tak rozdíl nenašel. U mně ta chuť už není to, co bývalo, s léty se mi nějak otupila.
Rád kupuji sýry ve slevě, před koncem záruky, to už bývají dobře uzrálé. To platí i o německém sýru Harzer, který také občas kupujeme .

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Rilika25

Příspěvek smazán administrátorem.

před 1146 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek