Avatar uživatele
9 řemesel

Zavařujete okurky? Co je lepší?

Nacpat je do sklenice a zalít,nebo lák ustavičně během ládování okurek dolévat?Já jsem zastánce prvého , ale teď jsem u návštěvy tvrdě narazil.Tak jak vy?
Doplňuji:
Prý tam nezůstane vzduch, nálev pak prý tolik neklesne.Jen ze slušnosti jsem neřekl,že to je blbost, ale dělá se to při nakládání masa třeba na uzení.Rád bych všechny označil jako nejlepší,to však nejde.Tak jen pro experimentující,aby na mne pak tolik nenadávala při utírání podlahy.Díky všem!!

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? anonym, panenka, Jahoda, vagra před 5219 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
martina1

Já mám zrovna první várku v troubě:-)Já teda všechny sklenice naplním a pak zalívám,dělá to tak i má babička.Nevím,proč by se mělo dolívat průběžně,to aby se člověk bál sklenici naklonit,aby nebylo všude mokro.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
vagra

Nacpu-zaleju.
Jaký je rozdíl mezi Vámi uvedenými způsoby?

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Prvni varianta je ta kterou pouzivam,druhou vyzkousim a porovnam.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
modrypezotek

Dáváme hodně kopru- semena, stonky, zalijeme pikantem a kupované ať baští jiní!

před 5218 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
mosoj

Maso je schopné daleko více přijmout (nasát) vodu, takže tam to může mít smysl.
U okurek to bude ale určitě nepatrné a pokud lák nasávají tak až při sterilizaci.
Naplníme a potom zalejeme. Díval jsem se na skleničky máme tak 1 cm od víka a okurky jsou potopené. Něco se musí odpařit aby to vytlačilo vzduch.

před 5219 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
elektrikář

Po nacpání sklenice a zalitím nálevem s nimi malinko klepnu bublinky se utrhnou. Musí zůstat mezera pod víčkem aby se vytvořilo vákum a víčko drželo těch pár bublinek co mezi okurkama zbyde stejně teplem vyběhne nehrají žádnou roli.

před 5218 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek