Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? paul1, zjentek, aliendrone, zbyndo před 1453 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
To záleží především na kuchaři, já mleté nekupuji a melu si ho z „lepšího masa“ sám. A to jen proto, že vím CO je to za maso. tudíž žádné „přídavky“ nehrozí a výsledný karbanátek/čevabčiči etc. podle toho také jednak vypadá, ale druhak a hlavně CHUTNÁ oproti karboši z mletého masa „ve vaničce“ z nákupáku.
Jinak obecně se vyrábí z odřezků a samostatně obtížně či přímo neprodejných zbytků, které vzniknou při bourání jatečního kusu. Tudíž je jedno z jakého masa, ale použít na mletíé třeba „panenku“ by byla zhůvěřilost. ;) :D :D. Hlavním kritériem pro kvalitu je poměr mezi tučným a svalovinou.
Pochopitelně také záleží na tom, JAKOU směs chceš/potřebuješ (hovězí, čistě vepřovou aj.) Můžeš masa i míchat a někdo do mletého semele i kousek slaniny.
Průmyslová „mletá masa“ z obchoďáku (ve vaničce) se dělají z víbůčeho (navzdory existenci předpisů) a NIKDY si je nekupuj! Natož něco jako „masný polotovar“ a nebo dokonce „trest smrti > mělněné maso“! To raději naházej peníze do forbesu, třeba ti něco vysype a i když ne, tak na tom budeš LÉPE. ;) :D :D
0 Nominace Nahlásit |
Asi to bude fakt z odřezků. Ale za minulého režimu jsme měli známého řezníka a ten nám, hlavně když se chystala gulášpárty dodával toto maso jako jedno z nejlepších na tento účel a zároveň i levné.
0 Nominace Nahlásit |
Mleté maso se připravuje nejčastěji ze syrového čerstvého výsekového
masa.
Mleté hovězí maso (zadní),maximálně s 20% tuku.Vepřové mleté maso,
tuku ne více než 35%. Míchané mleté maso tvoří napůl hovězí a
vepřové a nemělo by přesáhnout 30% tuku. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Z jaký ČÁSTI? Děláš kozy? No já bych preventivně děkoval Bohu za
jistotu, že „mletý kupovaný“ VŮBEC BUDE z prasete!
Hele, řeknu ti tajemství: za světem, který běžně „požíváš a
ochutnáváš“, je ještě druhý – OPRAVDOVÝ! (;
0 Nominace Nahlásit |
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |