V březnu se roztrh' pytel s pečením domácího chleba. Přiznávám,
taky jsem to zkoušela. Zajímá mě ale, jestli si doma vyrábíte něco
prospěšného pro střevní mikrobiom, ať už je to kvašené zelí, sýr či
pivo :)
Já si např. pravidelně vyrábím kvašenou zeleninu (zelí v kombinaci
s dalšími druhy), kimchi, amasaké a občas zkusím i něco nového,
momentálně chci zkusit zázvorové pivo. Zkoušela jsem i rejuvelac, který
sice chutnal zvláštně, ale na střeva mi dělal taky dobře, navíc kočky se
po něm mohly úlpně utlouct (stále žijí a prosperují).
Upravil/a: RyuzakiKate
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, da ny před 1394 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Ano. Kromě zelí s mrkví, dojídám poslední sklenici, v sezoně celoročnoí kvašáky
Dnes jsem si koupila pekingské zelí,. Zelinář má do konce týdne zavřeno, čekám na čerstvou ředkev nebo ředkvičky, udělám si kimchi.
Jinak nic jiného jsem nezkoušela. Miluji sušená rajčata v oleji. Jo ještě fermentované tzv. kozí rohy, letos jsme měla velkou úrodu. Jinak se dovážejí z SK, bohužel do skladů už jen výjimečně.
4Kdo udělil odpovědi palec? vagra, Drap, RyuzakiKate, da ny
před 1394 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Sýr bych nekvasila (střevům nijak neprospěje).
Kvašené zelí téměř nesmím, jen občas a maličko, mléčné jogurty také
ne.
Pokud je, koupím tu a tam ovesný natur, velmi mi chutná. Domácí jsem
ještě nezkoušela.
Proto občas „mlsám“ v masně („uherák“, Lovecký salám nebo
Herkules), fermentované salámy mi toho dají mnohem více, než bílý jogurt.
:)
Chystám se pár let na fermentování zeleniny (papriku mohu jen omezené
množství).
Každý preferuje jinou zeleninu, zeť jí jen rozvařenou, tak mám
„výmluvu“ a odkládám ne neurčito…. ;D
Sojovou omáčku kupuji, jinak soju nekonzumuji. Chci vyzkoušet miso.
Zatím tedy jen fazole, pohanku, ovesné vločky, mandle apod., před další
úpravou či konzumací.
Upravil/a: da ny
2Kdo udělil odpovědi palec? annas, RyuzakiKate
před 1394 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Kupte vaničku plnotučného tvarohu(pravda mrtvého),nakrájejte velmi
drobně polovinu romaduru a jeden olomouc,oba jsou živí ke zrání,takže
tvaroh toto od nich odkouká,štamprli piva/má kvasinky/ a vše posolit ,trochu
kmínu a sladké papriky.Vše dobře promíchat!Dát do asi jedno litrové
vyvařené nádoby,dobře utěsnit třeba pečícím papírem.Nechat v teple
zrát-za 4 až 5 dnů ucítíte tu vůni.Dobrou chuť.
Zdroj: https://search.seznam.cz/?q=dom%C3%A1c%C3%AD+s%C3%BDr+recept&oq=dom%C3%A1c%C3%AD+s%C3%BDr&aq=1&sourceid=szn-HP&thru=sug&su=kc&sgId=MjQ5NTk5NTggMTYxMTc0ODQwOC44MDk%3D
0
před 1394 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Kvasit zeleninu doma mě asi nikdy nenapadlo a asi by mi to ani doma neprošlo, protože kuchyně je království manželky a tam já nesmím. Kvašenou zeleninu mám ale hodně rád, hlavně kimchi. To jsem ochutnal kdysi dávno na dovolené v Jižní Koreji a dodnes si tu chuť vybavuji.
0
před 1218 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pokud máte rád kimchi, tak rozhodně si ho můžete dopřát a nemusíte si ho dělat doma. I u nás se totiž prodává velmi dobré kimchi, které se vyrábí z lokálních surovin a podle tradičních receptur. Myslím si, že v dnešní koronavirové době je dávka kimchi každý den perfektní prevencí pro každého.
A kde se to dobré pravé kimchi prodává? Musím s Vámi naprosto souhlasit, že kimchi jako prevence se v dnešní době určitě hodí.
Kupuji ho z internetové stránky https://www.kimchiclub.cz/ , kde mají na výběr hned několik druhů kimchi. Já jsem i členem klubu, takže mám výraznou slevu na produkty a dopravu zdarma. Teď jsem propadla i kouzlu sušených kimchi chipsů. Každého milovníka kimchi tato chuťovka určitě potěší.
@da ny: Tím sýrem jsem nemyslela kvašený sýr, ale sýr samotný, třeba
panýr :)
@nyjono: Máš na mysli kombuchu, nebo něco jiného? Trochu to rozveď,
prosím, jsem zvědavá :)
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 605 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |