Avatar uživatele
Tw!st

Vydrží zrnka rýže ve vodě přes noc?

Když si chci večer nachystat rýži (neuvařenou) do rýžovaru, abych ráno měl méně práce a jen pustil rýžovar, vydrží zrnka rýže ve vodě přes noc aniž by to mělo na rýži a její chuť negativní dopad? Nebo je lepší si ty 2 minuty přivstat a hodit to do vody až ráno? Používám rýži Basmati. Děkuji.

Zajímavá 0 před 2112 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Ještě jsem to nezkoušel, protože mě to ani nenapadlo. Rýže ve vodě určitě vydrží, ale nechová se jako luštěniny, které nabobtnají a pak je stačí vařit kratší dobu. Na chuť vy to nemělo mít vliv. Rýžovar je fajn, rychlý a pohodlný, ale já radši připravuju rýži tradičně, včetně mnohých variant. To už ovšem chce zkušenosti. Ti největší amatéři používají rýži ve varných sáčcích za dražší peníze. Mein Gott!

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Tw!st

Kepler: Já osobně myslím že kvalitní rýžovar udělá vždy lepší rýži než hrnec, ale je to osobní. S těmi varnými sáčkami naprosto souhlasím, navíc je to nepraktické, ne vždy chci vařit 100gramů. Já objednávám jasmínovou nebo Basmati po 5kg pytlech :)

před 2112 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Jasně, rýžovar taky někdy používám a vůbec ho nezatracuju. Já si rýži jako singl dělám maximálně po 100 g. Není ale rýže jako rýže. Jednou jsem ji na pánvi (!) udělal jako kari s hráškem a další zeleninou a bejvalka mě s přídavkem kuřecího dušeného masa poslala do pryč. 🙂

před 2112 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek