Když si chci večer nachystat rýži (neuvařenou) do rýžovaru, abych ráno měl méně práce a jen pustil rýžovar, vydrží zrnka rýže ve vodě přes noc aniž by to mělo na rýži a její chuť negativní dopad? Nebo je lepší si ty 2 minuty přivstat a hodit to do vody až ráno? Používám rýži Basmati. Děkuji.
Zajímavá 0 před 2112 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Ještě jsem to nezkoušel, protože mě to ani nenapadlo. Rýže ve vodě určitě vydrží, ale nechová se jako luštěniny, které nabobtnají a pak je stačí vařit kratší dobu. Na chuť vy to nemělo mít vliv. Rýžovar je fajn, rychlý a pohodlný, ale já radši připravuju rýži tradičně, včetně mnohých variant. To už ovšem chce zkušenosti. Ti největší amatéři používají rýži ve varných sáčcích za dražší peníze. Mein Gott!
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
Kepler: Já osobně myslím že kvalitní rýžovar udělá vždy lepší rýži než hrnec, ale je to osobní. S těmi varnými sáčkami naprosto souhlasím, navíc je to nepraktické, ne vždy chci vařit 100gramů. Já objednávám jasmínovou nebo Basmati po 5kg pytlech :)
Jasně, rýžovar taky někdy používám a vůbec ho nezatracuju. Já si rýži jako singl dělám maximálně po 100 g. Není ale rýže jako rýže. Jednou jsem ji na pánvi (!) udělal jako kari s hráškem a další zeleninou a bejvalka mě s přídavkem kuřecího dušeného masa poslala do pryč. 🙂
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |