Pokud ano, jaké?
Já jsem dneska dlělala brambory s kyškou a s dočerna osmaženou cibulkou, no všem to doma chutná:-)) Předhánějí se, kdo dostane té cibule více:-))
Byla u nás zrovna sousedka co si zabouchla dveře a čekala na svého manžela, a ušklíbla se, že to naposledy jedla před revolucí:-)))
Byla jsem docela v šoku, to dnes už lidé vaří jen speciality?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 7Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56, pusinka50, briketka10, gagaga, marci1, gecco před 3589 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Já to jako předvýplatová jídla nevidím. To Tvoje miluji. Dělám klidně v neděli bramborové placky a když někdo přijde, tak si je strašně rád dá. A i jiná „nízkonákladová“ jídla, na která mám zrovna chuť a náladu. 🙂
6Kdo udělil odpovědi palec? johana 56, pusinka50, briketka10, Mirdas, gecco, zzzlatokopka
před 3588 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?zzzlatokopka Nahlásit |
Vařím – a podobně jako u tebe doma, se po tom mohou jedlíci
´utlouct´…
😉
Všichni jsme ´přejezení´ steaků a lososů a mořských potvor – po
kterých jsme se mohli utlouct po revoluci – protože do té doby to tu
prostě nebylo…
Dneska, když má přijít návštěva, se dotazuju, jestli chtějí navařit
nějakou ´specialitku´ a nebo ´českou´ kuchyni a nebo klasiku
´z dětství´…
Ze třetího vyhrávají třeba bramborové knedlíky plněné uzeným
s kysaným zelím, brambory na loupačku s podmáslím, bramboráky,
česnekové brambory (pečené v troubě)…
Akorát je fakt, že pro ´pánskou společnost´ furt dělám ty stejky… Ale
tam je důležitější ten chlapský pokec u ohně (souhlasné
mlčení)…
😉
9Kdo udělil odpovědi palec? johana 56, pusinka50, jepik, briketka10, jirkajirka, gagaga, marci1, Mirdas, zzzlatokopka
před 3589 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
At se uskliba jak chce, nevi co je dobre 🙂 taky varime „predvyplatove“
topinky, zapecene nudle apod.
Doplňuji:
Jeste me napadly chleby ve vajcu a taky knedlik s vajcem (knedlik na kosticky
opect na panvi a zalit vajcem)..
Kazdopadne to nedelime doma na predvyplatove a povyplatove jidla 🙂 proste
varim v ramci moznosti ale nesnasim vyhazovani jidla, naposledy jsem vyhodila
s tezkym srdcem pul rohlika bo ho chytla plisen..ale jako vyhazovani jidla jen
tak ze uz je den po min.trvanlivosti apod.to v zadnem pripade. Zuzitkuju snad
vse, takze plytvani se u nas nekona. A jak pisou ostatni – ty klasicke
jidla jsou nejlepsi (brplacky, knedliky s uzenym…)
Upravil/a: trpaslicek
8Kdo udělil odpovědi palec? johana 56, pusinka50, jepik, briketka10, anonym, Pepa25, gecco, zzzlatokopka
před 3589 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit |
Určitě tato jídla neškatulte a dělejte si na co máte chuť a nebo je
pro vás v danou chvíli to nejlepší.
Gecco: Ty návštěvy u Vás musí být velice inspirativní ( samozřejmě
v dobrém ).
7Kdo udělil odpovědi palec? johana 56, pusinka50, briketka10, gagaga, marci1, gecco, zzzlatokopka
před 3589 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Topinka, bramborák, nebo dokonce chleba potřený pikantní hořčicí není pro mně předdůchodová strava ale pochoutka !! To samé zapečené brambory, které kolem masa jenom prošly atd. atd.
7Kdo udělil odpovědi palec? johana 56, pusinka50, jepik, briketka10, gagaga, gecco, zzzlatokopka
před 3588 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Samozřejmě, že vařím.:-) Dělám zelné placky, palačinky s levnou
marmeládou, chlebovou polévku ze zbytků chleba (patičky a malé krajíčky
chleba dávám do mrazáku a když je jich dost, vařím, přidám jen zakysanou
smetanu a pár brambor), fazolky na zakysané smetaně jen s vejci a
s bramborem, nebo „lepenici“ t.j. rozšťouchané brambory s kysaným
zelím a přidám drobet osmažené slaniny s cibulí atd. Vždyť to jsou
ňamky! Proč se za to stydět?:-)
Doplňuji:
Jo a co smaženka, jen vejce trochu zahuštěné strouhankou osmažit, dát na
chleba, potřít trochu hořčicí, poklást kouskem sterilované okurky a
cibule? Nebo rozmíchat vejce, obalit v tom chleba a osmažit, pak nakapat
kečup a úplně stačí:-)
Upravil/a: pusinka50
6Kdo udělil odpovědi palec? johana 56, jepik, briketka10, marci1, gecco, zzzlatokopka
před 3589 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Znám jednoho staršího pána, podnikatele kterému se daří, žije ale pořád na vesnici, jezdí obyčejnou škodovkou, skoro všechny zisky vráží do skupování lesů a půdy a nedávno mj. prohodil, že na večeři má nejraději obyčejné brambory osmažené na cibulce s domácím mlékem od sousedů od vedle …
6Kdo udělil odpovědi palec? johana 56, jepik, briketka10, marci1, gecco, zzzlatokopka
před 3588 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jéé, to už jsem taky dlouho neměla – díky za tip. My právě děláme palačinky…
4Kdo udělil odpovědi palec? johana 56, briketka10, marci1, zzzlatokopka
před 3589 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Moje oblíbená rychlovka: brambory nakrájet na placky, dát je do hluboké pánve a podlít je šlehačkou na vaření, potom do pánve přidat třeba uzený sýr, nějakou tu uzeninu klobasku, slaninu dle libosti.
k vánocům jsem dostal kuchařku Vaříme s Láďou Hruškou a je celkem zábava podle ní vařit a rozhodně ji doporučuji, pokud nechcete dělat nějaký extra gastro zažitky 😁
Zdroj: http://www.levneucebnice.cz/p/varime-s-ladou-hruskou/
2Kdo udělil odpovědi palec? briketka10, zzzlatokopka
před 3588 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ještě za mě: pojem předvýplatové jídlo neznám, ale stravuji se pestře včetně bezmasých jídel. Co jsem ale v životě neměl, je hamburger u McDonalda – nedávno mi to jeden mlaďoch nechtěl věřit a možná kroutí hlavou ještě teď 🙂
To já si tam hambáč pár krát už dala, ale v zahraničí, tam je to pro čecha finančně přijatelná možnost:-(((
Hambáče mám ráda, ale ne ty MC, ty jsou malé, drahé a hnusné:-((( A jíst hranolky špinavýma rukama, no děkuji nechci:-(((
To já si tam hambáč pár krát už dala, ale v zahraničí, tam je to pro čecha finančně přijatelná možnost:-(((
Hambáče mám ráda, ale ne ty MC, ty jsou malé, drahé a hnusné:-((( A jíst hranolky špinavýma rukama, no děkuji nechci:-(((
zzzlatokopka:
nemôžem na poštu odpovedať, takže aspoň tu:
málo, veľmi málo, chcípol tam pes. ;)
;-Q
moje nevesty po me casto chteji lokse ( bramborove placky ) , ktere se ale
nedelaji na panvi, ale pecou se rovnou na el. plotynce
ja mam takovej dvouvaric, a ten vzdycky vytahnu na terasu ( i v zime ) a tam
jim ty placky pecu
neznaly to a miluji to ze vsech jidel nejvic :)
a halusky se zelim..ty zase musim delat klukum :)
Lokše – sádlem pomazané…
Miluju…
😉
A halušky – strapačky (se slaninou a kysaným zelím) – to je
exkluzivní dobrota…
😉
Joooooo to znám u nás se tomu říká marykle:-))) Děláme je na peci, na takovém tom, kde se topí dřevem:-)))
jezisi ary.. to ne !!
to by jste je mohl pect rovnou primo na plynovem horaku :)
ale takovou tu jednu plotynku si kupte..je to mnamka
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |