Avatar uživatele
zzzlatokopka

Vaříte ještě takové ty levné (předvýplatové) jídla?

Pokud ano, jaké?

Já jsem dneska dlělala brambory s kyškou a s dočerna osmaženou cibulkou, no všem to doma chutná:-)) Předhánějí se, kdo dostane té cibule více:-))

Byla u nás zrovna sousedka co si zabouchla dveře a čekala na svého manžela, a ušklíbla se, že to naposledy jedla před revolucí:-)))

Byla jsem docela v šoku, to dnes už lidé vaří jen speciality?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 7Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56, pusinka50, briketka10, gagaga, marci1, gecco před 3620 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
marci1

Odpoveď byla označena jako užitečná

Já to jako předvýplatová jídla nevidím. To Tvoje miluji. Dělám klidně v neděli bramborové placky a když někdo přijde, tak si je strašně rád dá. A i jiná „nízkonákladová“ jídla, na která mám zrovna chuť a náladu. 🙂

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?zzzlatokopka Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
gecco

Vařím – a podobně jako u tebe doma, se po tom mohou jedlíci ´utlouct´…
😉
Všichni jsme ´přejezení´ steaků a lososů a mořských potvor – po kterých jsme se mohli utlouct po revoluci – protože do té doby to tu prostě nebylo…
Dneska, když má přijít návštěva, se dotazuju, jestli chtějí navařit nějakou ´specialitku´ a nebo ´českou´ kuchyni a nebo klasiku ´z dětství´…
Ze třetího vyhrávají třeba bramborové knedlíky plněné uzeným s kysaným zelím, brambory na loupačku s podmáslím, bramboráky, česnekové brambory (pečené v troubě)…
Akorát je fakt, že pro ´pánskou společnost´ furt dělám ty stejky… Ale tam je důležitější ten chlapský pokec u ohně (souhlasné mlčení)…
😉

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
trpaslicek

At se uskliba jak chce, nevi co je dobre 🙂 taky varime „predvyplatove“ topinky, zapecene nudle apod.
Doplňuji:
Jeste me napadly chleby ve vajcu a taky knedlik s vajcem (knedlik na kosticky opect na panvi a zalit vajcem)..
Kazdopadne to nedelime doma na predvyplatove a povyplatove jidla 🙂 proste varim v ramci moznosti ale nesnasim vyhazovani jidla, naposledy jsem vyhodila s tezkym srdcem pul rohlika bo ho chytla plisen..ale jako vyhazovani jidla jen tak ze uz je den po min.trvanlivosti apod.to v zadnem pripade. Zuzitkuju snad vse, takze plytvani se u nas nekona. A jak pisou ostatni – ty klasicke jidla jsou nejlepsi (brplacky, knedliky s uzenym…)

Upravil/a: trpaslicek

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit

Avatar uživatele
Mirdas

Určitě tato jídla neškatulte a dělejte si na co máte chuť a nebo je pro vás v danou chvíli to nejlepší.
Gecco: Ty návštěvy u Vás musí být velice inspirativní ( samozřejmě v dobrém ).

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Topinka, bramborák, nebo dokonce chleba potřený pikantní hořčicí není pro mně předdůchodová strava ale pochoutka !! To samé zapečené brambory, které kolem masa jenom prošly atd. atd.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pusinka50

Samozřejmě, že vařím.:-) Dělám zelné placky, palačinky s levnou marmeládou, chlebovou polévku ze zbytků chleba (patičky a malé krajíčky chleba dávám do mrazáku a když je jich dost, vařím, přidám jen zakysanou smetanu a pár brambor), fazolky na zakysané smetaně jen s vejci a s bramborem, nebo „lepenici“ t.j. rozšťouchané brambory s kysaným zelím a přidám drobet osmažené slaniny s cibulí atd. Vždyť to jsou ňamky! Proč se za to stydět?:-)
Doplňuji:
Jo a co smaženka, jen vejce trochu zahuštěné strouhankou osmažit, dát na chleba, potřít trochu hořčicí, poklást kouskem sterilované okurky a cibule? Nebo rozmíchat vejce, obalit v tom chleba a osmažit, pak nakapat kečup a úplně stačí:-)

Upravil/a: pusinka50

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Pepa25

Znám jednoho staršího pána, podnikatele kterému se daří, žije ale pořád na vesnici, jezdí obyčejnou škodovkou, skoro všechny zisky vráží do skupování lesů a půdy a nedávno mj. prohodil, že na večeři má nejraději obyčejné brambory osmažené na cibulce s domácím mlékem od sousedů od vedle …

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lota

Jéé, to už jsem taky dlouho neměla – díky za tip. My právě děláme palačinky…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Ex-pert

Moje oblíbená rychlovka: brambory nakrájet na placky, dát je do hluboké pánve a podlít je šlehačkou na vaření, potom do pánve přidat třeba uzený sýr, nějakou tu uzeninu klobasku, slaninu dle libosti.

k vánocům jsem dostal kuchařku Vaříme s Láďou Hruškou a je celkem zábava podle ní vařit a rozhodně ji doporučuji, pokud nechcete dělat nějaký extra gastro zažitky 😁

Zdroj: http://www.lev­neucebnice.cz/p/va­rime-s-ladou-hruskou/

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Pepa25

Ještě za mě: pojem předvýplatové jídlo neznám, ale stravuji se pestře včetně bezmasých jídel. Co jsem ale v životě neměl, je hamburger u McDonalda – nedávno mi to jeden mlaďoch nechtěl věřit a možná kroutí hlavou ještě teď 🙂

před 3620 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
gecco

Hambáč u mekáče je jedlý pouze v nouzi nejnouzovatější, je to hnus…

před 3619 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zzzlatokopka

To já si tam hambáč pár krát už dala, ale v zahraničí, tam je to pro čecha finančně přijatelná možnost:-(((

Hambáče mám ráda, ale ne ty MC, ty jsou malé, drahé a hnusné:-((( A jíst hranolky špinavýma rukama, no děkuji nechci:-(((

před 3620 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
gecco

Doporučuju – jako „finančně přijatelné“ – kebab, jenom ne drůbeží…
😉

před 3619 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zzzlatokopka

To já si tam hambáč pár krát už dala, ale v zahraničí, tam je to pro čecha finančně přijatelná možnost:-(((

Hambáče mám ráda, ale ne ty MC, ty jsou malé, drahé a hnusné:-((( A jíst hranolky špinavýma rukama, no děkuji nechci:-(((

před 3620 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zzzlatokopka

Nějak se mi to tu klonuje hmmmmm:-D

před 3620 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
arygnoc

zzzlatokopka:

nemôžem na poštu odpovedať, takže aspoň tu:

málo, veľmi málo, chcípol tam pes. ;)

;-Q

před 3620 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zzzlatokopka

Omlouvám se, jsem si zavřela profil, ale už jsem i poslala kontakt:-)

před 3620 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
arygnoc

ale kam ste poslala kontakt? :D

;-Q

před 3618 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
gagaga

moje nevesty po me casto chteji lokse ( bramborove placky ) , ktere se ale nedelaji na panvi, ale pecou se rovnou na el. plotynce
ja mam takovej dvouvaric, a ten vzdycky vytahnu na terasu ( i v zime ) a tam jim ty placky pecu
neznaly to a miluji to ze vsech jidel nejvic :)
a halusky se zelim..ty zase musim delat klukum :)

  • iv-

před 3620 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
gecco

Lokše – sádlem pomazané…
Miluju…
😉
A halušky – strapačky (se slaninou a kysaným zelím) – to je exkluzivní dobrota…
😉

před 3619 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zzzlatokopka

Joooooo to znám u nás se tomu říká marykle:-))) Děláme je na peci, na takovém tom, kde se topí dřevem:-)))

před 3620 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
arygnoc

nj, a išlo by to na varnej doske?

pec mám iba na morave … :(

;-Q

před 3620 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
gagaga

jezisi ary.. to ne !!
to by jste je mohl pect rovnou primo na plynovem horaku :)
ale takovou tu jednu plotynku si kupte..je to mnamka

před 3619 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zzzlatokopka

Na Slovensku jsme tomu říkali maceky:-)

před 3620 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
gecco

Mirdas – jasně…;

  • )

před 3620 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek