Avatar uživatele
Anežka z les

Vařili jste někdy holuba?

Zajímavá 0 před 1673 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Holuby jsem jedla kdysi v mládi, když je choval bratr. Tento pokrm připravovala máma.

Dne připravuji holubce, které vzhledem připomínají holuba., proto ten název. Základem jsou zelné listy a náplň z mletého masa atd.

Je to ukrajinské jídlo,. kdo nezná, může se podívat na recept. Nevím, zda jsou recepty stejné, nebo l se iší v ingrediencích.

https://www.go­ogle.com/sear­ch?client=fire­fox-b-d&ei=1P2iXpfSBY7U­sAfUmZvQAQ&q=re­cept+na+ukrajin­sk%C3%A9+holub­ce&oq=Recept+na+ho­lubce&gs_lcp=Cg­Zwc3ktYWIQARgBMgI­IADIGCAAQFhAeM­gYIABAWEB46BA­gAEEc6BAgAEEN­QizFY-kpgm2RoAHACeA­CAAYoBiAGxB5I­BAzEuN5gBAKABA­aoBB2d3cy13aXo&scli­ent=psy-ab

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
GM

Nevařila,ale kdysi jsem pekla nadívaná holoubata.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Vařil i pekl. Je to pochoutka.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
EKSOT123

Staré ne, jen mladé. Kdysi jsme jich mívali 5 párů, a tak jsme holoubata dusili nebo pekli, už nevím – byl jsem malý. Když se učili létat a ještě neměli bílé ozobí, tak nastal čas odchytu. Holoubata bývala v hnízdě většinou 2 a to 3 – 4 krát do roka. Co si ale pamatuju moc dobře, že to byla fakt mňamka. (Jediný problém byl v době setí obilí a hrášku. Osivo bylo mořené a holubi si na polích občas také zobli, přestože měli dost doma.)
Staršího holuba bys asi musela vařit, a to trochu dýl. A asi by to nebyla žádná zvláštní delikatesa, spíš průměr.

Upravil/a: EKSOT123

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Lukas27

Nepřenáší to nemoci? To jsem nikdy nejedl, je to dobré?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Ne.
Pekli jsme je s nádivkou.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek