Holuby jsem jedla kdysi v mládi, když je choval bratr. Tento pokrm připravovala máma.
Dne připravuji holubce, které vzhledem připomínají holuba., proto ten název. Základem jsou zelné listy a náplň z mletého masa atd.
Je to ukrajinské jídlo,. kdo nezná, může se podívat na recept. Nevím, zda jsou recepty stejné, nebo l se iší v ingrediencích.
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Staré ne, jen mladé. Kdysi jsme jich mívali 5 párů, a tak jsme
holoubata dusili nebo pekli, už nevím – byl jsem malý. Když se učili
létat a ještě neměli bílé ozobí, tak nastal čas odchytu. Holoubata
bývala v hnízdě většinou 2 a to 3 – 4 krát do roka. Co si ale
pamatuju moc dobře, že to byla fakt mňamka. (Jediný problém byl v době
setí obilí a hrášku. Osivo bylo mořené a holubi si na polích občas také
zobli, přestože měli dost doma.)
Staršího holuba bys asi musela vařit, a to trochu dýl. A asi by to nebyla
žádná zvláštní delikatesa, spíš průměr.
Upravil/a: EKSOT123
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |