Avatar uživatele
anonym

Vanocni cukrovi . Pridate se ? Napiste , prosim , 1 vas nejlepsi recept.

P.S. Do modre listicky me neposilejte , nevim kde je ! 🙂
Vanilkove rohlicky – nejlepsi :
340 g masla
100 g mouck. cukru
160 g mletych VLASKYCH orechu
speticka soli
Druhy den po vyndani z lednice necham trochu zmeknout a tvaruji .. a pecu … 🙂 a pak to dulezite :
Ja uz mam v litrove uzavrene sklenici mouck. cukr s van. luskem , ktery jsem rozpulila. Po 3 tydnech je cukr krasne provoneny. Nepouzivam klas. van. cukr. Vyzkousejte , je to uplna dobrota. -iv-
Doplňuji:
Jeee , jeste hl. mouku – 420 g. – prosit. 🙂

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 11Pro koho je otázka zajímavá? kropitko, anonym, kapka, iceT, Andělé, Kerberus, johana 56, chudst, hanny 2, suaeda, Nikkol před 4787 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Nenapravitelná -iv-. Kdysi jsem si opsala Masarykovy koláčky. Pokud máte ráda lískové oříšky, doporučuji.

300 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 200 g másla, 1 lžíci kakaa, 2 žloutky, 170 g jader lískových oříšků (asi hodinu před samotnou přípravou je namočíme do vody)
Ze všech uvedených ingrediencí vypracujeme těsto. Na závěr do těsta zapracujeme celá jádra lískových ořechů. Vytvarujeme váleček, který necháme odpočinou přes noc v lednici. Druhý den nakrájíme půl centimetru vysoké plátky, které pečeme na suchém plechu dorůžova. Ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Mám ráda linecké,ale to je klasika,pak nepečené,jako jsou kuličky,rumové a tatrankové.Také čokoládu,mohu přidat ten na ledovou:Nugetu vyšleháme s máslem a přidáme vaječný koňak.Krém naplníme do cukrářského sáčku,nastříkáme do tvaru špiček na plato vyložené pečícím papírem a dáme zamrazit.Čokoládu rozlámeme,roz­pustíme ve vodní lázni a zředíme rozpuštěným tukem.Zmrzlé špičky vyjmeme z mrazáku,spodní části namočíme do rozehřáté čokolády a necháme zaschnout.Budeme potřebovat:250g nugety,100g másla,2 lžíce vaječného koňaku,50 g omegy a 150g čokolády na vaření.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hanny 2

Tento recept mám od kamarádkyJe to rychlé a mooooc dobroučké.

Linecké čtverečky „DELICATES“

200g hl.mouky
100g mletých vlašských ořechů
100g ml.cukru
180g másla
Udělat těsto,vyválet a přenést na plech.
Potřít polevou: 130g ml. cukru a 3–4žloutky
utřít do pěny
Na polevu sypeme nakrájené kandované ovoce,ořechy a čokoládu.
Upečeme a IHNED! po vytažení z trouby krájíme na čtverečky.
Dobrou chuť!!!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
chudst

Nedodám úplně přesné informace, páč to vždy dělám od oka. Není to typické vánoční cukroví, ale miluju ho :) Banány v čokoládě.

Obrázek: http://i.mimi­bazar.cz/h/bc/10/­091220/18/j68359­.jpg

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
piškoty, banány, čokoláda na vaření, Hera

POSTUP PŘÍPRAVY
Nakrájíme si banány na kolečka, spojíme vždy piškot, banán a piškot a napíchneme na párátko. Nad vodní lázní si rozpustíme čokoládu s Herou, tak aby byla dost řídká (ale ne zase moc :)) a potom piškot máčíme v čokoládě. Necháme ztuhnout venku na balkóně. I ze začátku jsou dobré, ale ještě lepší jsou, až druhý či třetí den, až piškoty změknou :) Nevýhoda je, že se musí ‚rychle‘ sníst – nicméně ze zkušeností vím, že tohle není problém :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dudu

Pařížské rohlíčky, které se rozplývají na jazyku!!!!!!!!!!­!!!!!!!!!
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Rohlíčky: 4 bílky, 280 gramů cukru krystal, 150 gramů vlašských ořechů, 10 gramů hrubé nebo polohrubé mouky – pozor mouky pouze 10 gramů, ne 100 – bylo by to tuhé!!! , Čokoládový krém – 125 ml mléka, 75 gramů cukru krystal, 1/2 vanilkového cukru, 1 žloutek, 2,5 lžíce dětské krupice, 1 lžíce kakaa + 1 máslo (250 gr.) a 100 gr. cukru moučka a nakonec Čokoládová poleva
POSTUP PŘÍPRAVY
Rohlíčky: nad parou ušleháme bílky s cukrem krystal do zhoustnutí. Odstavíme a přimícháme mleté ořechy a mouku. Na plechu vyloženém papírem na pečení tvarujeme zdobičkou proužky (trochu „nakynou“, nejlépe dělejte malé tenké proužky a dávejte dále od sebe) a pečeme tak na 150 stupňů do hněda
Čokoládový krém: Všechny suroviny KROMĚ másla a cukru moučka uvaříme na hustou kaši a necháme vychladit – tento krok dělám ještě před rohlíčkami ,za tu dobu to hezky vychladne. V mixeru vyšleháme máslo s cukrem moučka a přidáme vychlazenou hmotu. Vznikne moooc dobrý krém. Rohlíčky nazdobíme krémem – dělám stejnou zdobičkou jako rohlíčky, necháme ztuhnout nejlépe na balkoně a pak polejeme čokoládovou polevou.
Množství krému vychází tak akorát na rohlíčky, někdy zůstane tak 10 rohlíčků,ale s tím si jistě poradíte:-)
Na zkoušku můžete udělat z poloviční dávky, je jich poměrně dost,ale u nás jsou stejně hned pryč…
Jsou úžasně křehké, rohlíčky se krásně a lehce dělají a opravdu chutnají všem…Je to naše nej cukroví.
A ještě musím dopsat dle jedné maminky, která rohlíčky spočítala, psala že je dělala malinké,což já dělám taky – a bylo jich 179 ks z této dávky,takže opravdu stačí a stejně je zaručeno,že zmizí:-)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
WeeBear

Čokoládové kuličky.

Rozpustíme ve vodní lázni cca 300g čokolády, v sáčku mezitím paličkou nadrtíme dětské piškoty na prášek. Piškotový prášek postupně přisypáváme do roztopené čokolády, dolijeme trošičku mléka, aby byla hmota tvárná a přidáme 5cl rumu. Poté z hmoty rychle děláme kuličky, které obalujeme v kokosu. Jednoduché a na druhý den už nejsou. 🙂

Akorát poznamenám, čím víc nás dělá kuličky, tím líp. Těsto docela rychle díky chladnoucí čokoládě tvrdne. 🙂

Jinak se letos chystám na perníčky, nemá někdo osvědčený recept? 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
johana 56

Čokoládové trubičky

1 vejce
20 dkg hl.mouky
9 dkg ml.ořechů
9 dkg másla
9 dkg moučk.cukru
1 lžíce rumu
2 lžíce smetany
citronová kůra

Vypracované těsto necháme asi 2 hodiny uležet,vyválí­me,nakrájíme na čtverečky a natočíme na malé trubičky,upečené poléváme čokoládou(já je navléknu na špejli,celé otočím v čokoládě,nechám nad pekáčkem okapat).Plníme krémem nebo šlehačkou.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek