Právě jsem zbodla pár tvarohových knedlíků se švestkami,tak mě napadlo,že se zeptám,jak jíte švestky…díky
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 9Pro koho je otázka zajímavá? anonym, annas, manon, aramah, hanulka11, tom004, Damiana, anonym, alex.agent před 4531 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
čerstvé
A pak ne jako knedlík, ale jen v takové tenoučcé slupičce těsta,
posypané mákem.
V naší domácnosti byly knedlíky jen kynuté a to nemyslím.
Poctivá povidla taky můžu.
0 Nominace Nahlásit |
čerstvé
Doplňuji:
A ještě mám ráda švestky ve stavu tekutém.
Upravil/a: anonym
9Kdo udělil odpovědi palec? aramah, iceT, johana 56, Medulka, anonym, Vlk-Gabriela, Damiana, Drakobijec, annas
před 4531 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
povidla
Povidla miluji. Ale ta opravdová, nedoslazovaná, tuhá tak, že se dají
krájet… Kostičky z nich moje babička namáčela do hořké čokolády –
to byla lahůdka!
Ale mám ráda i čerstvé – máme na zahradě jeden švestkový strom,
takže mlsáme zdatně.
Btw – já švestkové knedlíky dělám z bramborového těsta, navrch
hodně máku, strouhaný perník a polít rozpuštěným máslem (nebo sádlem).
Také pochoutka…:-)
Doplňuji:
ad Tom004: Takže nejsem mlsná sama! A koukám, že se dělaly i u vás na
krumlovsku…myslela jsem, že to je naše „sudeťácká“
pochoutka…:-))))
Upravil/a: Damiana
0 Nominace Nahlásit |
povidla
Mohu je v jakémkoliv provedení,ale Damiana mi připomněla kostky
z povidel,namáčené v doma uvařené čokoládě,ze sádla,dobrého kakaa a
cukru (karamelu),zabalené v barevném staniolu (mašličky),na vánočním
stromku,jedním slovem,ňamka. Pochoutka,která spolu se sněhovým
pečivem,nejrychleji ze stromku zmizela. 🙂
Doplňuji:
Pro Damianu.Já si myslím,že bychom těch společných ňamek našli určitě
víc. Třeba takový domácí „cukrkandl“,který se ještě horký na
zakrytém plechu rychle zasypal na zahradě sněhem. Po „vyproštění“,už
stačilo,rozpraskané kousky konzumovat.A dal se ochutit,třeba hustou domácí
třešňovou šťávou,voda se při úpravě odpařila,chuť zůstala.Rraději
stačí,už zase začínám „nezdravě“ přemýšlet. 🙂
Upravil/a: tom004
0 Nominace Nahlásit |
v tekutém :-)
Původně jsem se chtěl ohradit proti nevhodnému použití švestek, ale když čtu ty recepty, tak mám hubu šejdrem jako Kosygin.
0 Nominace Nahlásit |
povidla
Podle receptu své babičky,která je mívala v kameninovém hrnci a skutečně byl problém kousek odkrojit,jak byla tuhá.Výborné do polévek,omáček,buchet…
0 Nominace Nahlásit |
jako knedlík-tvarohový,bramborový,kynutý
Doplňuji:
Chtěl jsem koláč se švestkami a mákem, ale netrefil jsem se na iPhonu do
řádky, ale knedlík může být také.
Upravil/a: Kohut57
0 Nominace Nahlásit |
čerstvé
Doplňuji:
A taky pak ty knedlíky z tenoučkého těsta s mákem, máslem a cukrem, co
o nich mluví www. A taky nepohrdnu kompotem.
Upravil/a: manon
0 Nominace Nahlásit |
v tekutém :-)
Doplňuji:
a nejlépe 3 x páleném a 2 roky v demižonu. Pak je ideální.
Upravil/a: honza19hk
0 Nominace Nahlásit |
jako buchtu nebo koláč
Doplňuji:
Švestky mám ráda ve všech případech, ale ty tekuté moc nemusím.
Nejlepší je táč se švestkami.
Upravil/a: GM
0 Nominace Nahlásit |
Jednoznačně povidla. Manželka už je dělá léta podle osvědčeného receptu , takže jsou každý rok stejně dobrá 🙂 . Pak je dává do buchet, na koláče, nebo si dávám povidla do jogurtu. Co třeba nemám moc rád, tak je švestkový koláč. Přitom mám švestky syrové rád, povidla taky, ale jak se dají na koláč, tak to prostě není ono 😁 .
Drap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |