Mně teda ne. Třeba doba vaření těstovin nebo přípravy jiných polotovarů. Není to jen reklamní propaganda?
https://pixabay.com/cs/photos/%C5%A1pagety-t%C4%9Bstoviny-nudle-va%C5%99en%C3%AD-569067/
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? briketka10, marci1, aliendrone, Michala11 před 2046 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Jasně, kdysi čínská nudlová polévka- zalít horkou vodou a nechat pár minut stát:) Ale těstoviny, nebo rýži už z principu nečtu. Masírování o tom, že to Italové nedováří ignoruji- tvrdé těstoviny které nejdou ze zubů mi nechutnají…
4Kdo udělil odpovědi palec? briketka10, jáára, Kepler, aliendrone
před 2046 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
No, oni mají ty návody DOST vychytané. Typicky těstoviny „Vařte 10–15 minut.“ Tak si VYBER! :D :D :D Na špagety (míru uvaření) je nejlepší „dlaždičkový test“.
Jo kámo, já bych je také zabíjel za všechny ty „špetky“, „šálky“, lžíce/čky" a další vysoce exaktní míry! :(
Jakožto borec starý, půtkami tažený a aliendrone non plus ultra se už kuchařskými návody moc nevzrušuji, není to analytická chemie. Usilovným trénováním to už „mám v oku“. Ale raději nechtěj znát ty story, NEŽ jsem to dotáhl tak daleko! ;) :D :D
3Kdo udělil odpovědi palec? annas, briketka10, Kepler
před 2046 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ano, běžně. Nicméně pro většinu častěji používaných věcí mám
svoje zkratky a jiné obezličky 😉
Ono třeba těch 10–15 minut má důvod. 1. Každý má rád jinak tvrdé,
2. teplota varu se mění podle nadmořské výšky, 3. ty těstoviny mohou
být i od výroby či dle skladování různě vlhké což také může mít
vliv.
Takže u nových věcí považuji návod za základ, ale zároveň třeba čas
vaření ještě hlídám podle ochutnávky..
0
před 2045 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
alien: dlaždičkový test! Tak to jsem fakt dosud neznal. A já blbec házel špagety na strop. Podle taliánů tam musí vydržet aspoň 10 vteřin, než spadne dolů. Jinak návody fakt nelze brát vážně. Jako ten na houskové knedlíky. „Krájejte tři dny staré housky“ Chudák Holzman nekrájel ani den a už jich měl plnou vanu!
Jo, jasně že nemyslím dlažbu, ale obkladačky, chmeyde! (Tywoe, teď jsem si v barvě představil, jak s tím někdo flákne o podlahu a ČEKÁ CO BUDE! Určitě by se takoví NAŠLI, tím jsem si DOST jistý!) :D :D :D :D A teď si kvůli tobě musím otřít poprskaný monitor!!!
Jen to nezkouším 10s, prostě s ní fláknu o stěnu – drží? OK! Hýbe se? Vařím dál. :)
Jo, to měl chlapec blbý, stejně jako ten, co dostal v neděli hlad, tak podle návodu rozválel těsto a ve středu v něm měl vykrojit otvor. Také dobrá dieta. ;) :)
Dlažba, nebo obkládačky, já v tom moc velký rozdíl nevidím. Obojí je stejně drahé a na hovno. Ale má to zase dlouhou životnost, to zas jo. Stejně je to ti ale plat prdné, když za 10 let je v módě něco jiného.
Eště lepší dieta je konzerva Elefanten arschloche. Tam uvnitř taky nebylo nic. No, původně to bylo prodáváno jako sloní maso, ale občas se stalo, že ten porcovací stroj vysekl nevhodnou část těla.
Drap | 1701 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 627 | |
da ny | 603 | |
zjentek | 571 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |