Přečti si jídelníček u nejbližší restaurace a budeš mít inspiraci na celý týden.
0 Nominace Nahlásit |
Já do hrnce hodím 2 kila vepřovýho a brambory a mám na dloho vystaráno.
Upravil/a: Lotr2008
0 Nominace Nahlásit |
To je mi Vás líto ;D Já zas nevím, co dřív vařit!
Klasiku, zdravé, chutné, lehké, levné i drahé.
Receptů a kuchařek, včetně video je plný internet. V knihovně mají
jistě spousty kuchařských knih, v novinových stáncích a koutech
v obchodě spousty časopisů, plných receptů. Na televizních kanálech
vaří kde kdo, v mnoha pořadech též. Všichni mají internetové stránky +
rrecepty. Jen si vybrat, případně upravit podle své chuti.
0 Nominace Nahlásit |
Ja dnes varim masove kulicky v rajske omacce (cesnek, cibule, mrkev, paprika) a k tomu bulgur. Trochu buluru jsem dala i do tech kulicek.
0 Nominace Nahlásit |
Je teplo, když je teplo, vaří se ptáci.
Kup si kuru (ale kuru, hezky žlutou, ne nějakého chcípáka sedmitýdenního, na steroidech, co má kozy, jak reservní Arnold!), jedno balení srdíček a žaludků. jedno balení celeru, 2–3 mrkve, 2–3 cibule, půl tuctu vajec, pepř, hřebíček, vavřín, bazalku.
Srdíčka a žaludky očisti, odblaň, nakrájej nadrobno. Kuru opláchni studenou vodou. Od celeru odkroj bílý spodek, zbytek řapíku nakrájej nadrobno. Mrkev oškrábej a nakrájej na kostky. Cibuli nakrájej najemno.
Vezmi mísu, vraž do ní celer, mrkev a cibuli a droby. Promíchej. V druhé míse rozšlehej půl tuctu vajec, aby se propojil bílek se žloutkem, a pak to nalej na mirepoix a droby. Promíchej, opepři mletým pepřem a dobře osol!
Vezmi kuru a naplň jí tou směsí z mirepoix, vajec a drobů. Dobře zašij potravinářskou nití!
Vezmi hodný hrnec, rozpal nasucho, orestuj divoké koření, až pustí vůni. Zalij studenou vodou, uveď do varu. Jak voda vaří, vraž do ní tu kuru. Přikryj poklicí a uvař.
Odstav hrnec se slepicí, jakmile trochu zchládne, vyjmi ji, a jakmile je úplně studená, rozpárej jí a vyber nádivku.
Pak vraž kuru zpátky do vývaru a dovař, až se odděluje maso od kosti.
Odstav nechej zchládnout a vyndej kuru. Počkej, až vývar zcela vychladne, pak přeceď přes plátno vymáchané v horké vodě.
Hrnec vymyj, nahřej přiměřeně a vraž do něj oříšek másla. Jakmile se máslo rozpustí, vraž do něj mouku, zarestuj na roux blonde. Zalej vývarem uveď do varu, vraž do něj obrané maso z kury a nádivku, dobře promíchej, prohřej, ochutnej, dosol, dopepři, vypni. Nachystej si pár lístků čerstvé bazalky na každou porci. Hotovo, můžeš dlabat! 🙂
Upravil/a: Filip84
0
před 864 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |