Avatar uživatele
libuska

Sýr parmazán v mrazáku

Ví někdo,jestli se může dát do mrazáku sýr parmazán,a jestli ne,tak jaké to má něžádoucí
vlastnosti.Děkuji Libuška

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5403 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Já jsem nikdy tento sýr nezmrazovala, proto jsem Vám našla odpověď.

Parmazán uchováváme zabalený těsně do průsvitné fólie a vložený do ledničky. Nedáváme ho nikdy do mrazáku, zničí se tam všechna dobrota! Pokud nám někdo daruje větší kus parmazánu, ulomíme nebo odštípneme nožem kousek asi tak 200 – 300 g pro nejbližší potřebu, zbývající větší kus potáhneme velkou fólií a dáme oba kusy na suché místo do ledničky. Když dáme pozor, aby fólie zbytečně nezavlhla a tím sýr nechytl divokou plíseň, a budeme sýr jednou týdně přebalovat, vydrží nám v lednici i několik měsíců. Nikdy nekupujeme strouhaný parmazán v malých sáčcích, údajně se tam dává jen strojově strouhaná kůra z parmazánu, proto je prý ve formě jemného prášku, aby to nebylo poznat. .

Zdroj: http://dadala­.hyperlinx.cz/syr/sy­rr002.html

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
bartt13

ano da

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
vecernice

Zamrazit se dá všechno,ale jde o to že některým potravinám to moc neprosívá.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
HOMER

…myslím že žádný sýr tak do mrazaku nepatří.U zrajících sýrů(což parmezan myslím není) je to přímo zločin..
Mrkni sem:

Zdroj: http://www.cu­ketka.cz/forum/to­pic.php?id=470

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Michal

Sýr se dává do lednice,ale ne do mrazáku.Každá přemražená potravina, ztrácí chuť a některé potraviny jsou na to zvlášť náchylné:rybí maso(více sladkovodní),sýry ,mléčné výrobky,ovoce,ze­lenina,i když zelenina se prodává zmrazená,ale na to je doporučená technologie.

Zdroj: osobní zkušenost

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek