Já jsem nikdy tento sýr nezmrazovala, proto jsem Vám našla odpověď.
Parmazán uchováváme zabalený těsně do průsvitné fólie a vložený do ledničky. Nedáváme ho nikdy do mrazáku, zničí se tam všechna dobrota! Pokud nám někdo daruje větší kus parmazánu, ulomíme nebo odštípneme nožem kousek asi tak 200 – 300 g pro nejbližší potřebu, zbývající větší kus potáhneme velkou fólií a dáme oba kusy na suché místo do ledničky. Když dáme pozor, aby fólie zbytečně nezavlhla a tím sýr nechytl divokou plíseň, a budeme sýr jednou týdně přebalovat, vydrží nám v lednici i několik měsíců. Nikdy nekupujeme strouhaný parmazán v malých sáčcích, údajně se tam dává jen strojově strouhaná kůra z parmazánu, proto je prý ve formě jemného prášku, aby to nebylo poznat. .
Zdroj: http://dadala.hyperlinx.cz/syr/syrr002.html
0 Nominace Nahlásit |
Zamrazit se dá všechno,ale jde o to že některým potravinám to moc neprosívá.
0
před 5437 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
…myslím že žádný sýr tak do mrazaku nepatří.U zrajících
sýrů(což parmezan myslím není) je to přímo zločin..
Mrkni sem:
Zdroj: http://www.cuketka.cz/forum/topic.php?id=470
0
před 5436 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Sýr se dává do lednice,ale ne do mrazáku.Každá přemražená potravina, ztrácí chuť a některé potraviny jsou na to zvlášť náchylné:rybí maso(více sladkovodní),sýry ,mléčné výrobky,ovoce,zelenina,i když zelenina se prodává zmrazená,ale na to je doporučená technologie.
Zdroj: osobní zkušenost
0
před 5436 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |