Neni to stejné, Zeleninu lze nakládat i bez sterilizace. Ano, i pórek lze nakládat.Samotný pórek se však málo kdy nakládá. Většinou pouze ve směsích s jinou zeleninou.
4Kdo udělil odpovědi palec? johana 56, Mc Merkurion, dgfdgf, Jiří Bohumil
před 2509 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Není to stejný. Sterilizace je proces pro uchování zeleniny za pomoci, po
určitou dobu, zvýšené teploty. A u ovoce se říká také
„zavařování“.
Nakládání je zase proces uchování za pomoci různých přídavných
chemických látek, třeba octa, soli a taky snad těch (průmyslově)
glutamátů a pod.
A jak sterilovat, tak i nakládat se dá většina běžné zeleniny, také
houby a zavařuje se i různé ovoce.
Mohl by jsi samostatně i ten pór, ale ten spíš sterilovat. Pak by se dal
použít třeba na polévku, nebo jako příloha. Naložený v octu, nebo soli,
by asi celkem k ničemu nebyl.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |