Avatar uživatele
dgfdgf

Sterilovaná a nakládaná zelenina je to stejný? Nakládat se může jakákoli zelenina? I Pórek?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Drap před 2526 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Neni to stejné, Zeleninu lze nakládat i bez sterilizace. Ano, i pórek lze nakládat.Samotný pórek se však málo kdy nakládá. Většinou pouze ve směsích s jinou zeleninou.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Není to stejný. Sterilizace je proces pro uchování zeleniny za pomoci, po určitou dobu, zvýšené teploty. A u ovoce se říká také „zavařování“.
Nakládání je zase proces uchování za pomoci různých přídavných chemických látek, třeba octa, soli a taky snad těch (průmyslově) glutamátů a pod.
A jak sterilovat, tak i nakládat se dá většina běžné zeleniny, také houby a zavařuje se i různé ovoce.
Mohl by jsi samostatně i ten pór, ale ten spíš sterilovat. Pak by se dal použít třeba na polévku, nebo jako příloha. Naložený v octu, nebo soli, by asi celkem k ničemu nebyl.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek