Drap
Myslím že ne. Proč by měly?
marci1
Glykémii zvyšují asi středně. Glykemický index ovesných vloček je 49.
🙂
http://www.bajk.cz/data/clanek.asp?id_clanek=507
da ny
Pravidelná konzumace ovesné kaše (nodní trendová snídaně)
Snižuje množství Ca v organismu. Vařit s vodou/rostlinným mlékem.
Dochází k „odvápnění“, respektive k nepřisvojování Ca.
Hladinu cukru snižuje konzumace suché rýže.
Kepler
Spíš zvyšují. Hlavní složkou vloček je škrob, který patří mezi
tzv. pomalé sacharidy, jejichž štěpením vznikají cukry. Nárůst je ale
podstatně pomalejší, než bychom snědli přímo jednoduché cukry.
cochee
Neexistuje jídlo, které ti sníží glykémii. V ideálním případě,
kdy by neobsahovalo vůbec žádné glycidy, by zůstala glykemie stejná.
Hovořím o zdravém jedinci, u kterého správně funguje pankreas, který
vyplavuje potřebné množství inzulinu po jídle podle glykemie. Jinak
jakékoliv jídlo s obsahem glycidů způsobí více či méně ostrý
„peak“ (špičku) glykemie, jejíž utlumení právě způsobuje inzulin
z produkce slinivky břišní.