Avatar uživatele
dust8

Snižují ovesné vločky s mlékem či vodou po ránu glykémii?

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, Drap, Kepler před 1497 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Myslím že ne. Proč by měly?

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
marci1

Glykémii zvyšují asi středně. Glykemický index ovesných vloček je 49. 🙂
http://www.baj­k.cz/data/cla­nek.asp?id_cla­nek=507

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
da ny

Pravidelná konzumace ovesné kaše (nodní trendová snídaně)
Snižuje množství Ca v organismu. Vařit s vodou/rostlinným mlékem.
Dochází k „odvápnění“, respektive k nepřisvojování Ca.
Hladinu cukru snižuje konzumace suché rýže.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

Spíš zvyšují. Hlavní složkou vloček je škrob, který patří mezi tzv. pomalé sacharidy, jejichž štěpením vznikají cukry. Nárůst je ale podstatně pomalejší, než bychom snědli přímo jednoduché cukry.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cochee

Neexistuje jídlo, které ti sníží glykémii. V ideálním případě, kdy by neobsahovalo vůbec žádné glycidy, by zůstala glykemie stejná. Hovořím o zdravém jedinci, u kterého správně funguje pankreas, který vyplavuje potřebné množství inzulinu po jídle podle glykemie. Jinak jakékoliv jídlo s obsahem glycidů způsobí více či méně ostrý „peak“ (špičku) glykemie, jejíž utlumení právě způsobuje inzulin z produkce slinivky břišní.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek