Samozřejmě že nehledám náhodu. Koblihy na popeleční středu patří od
nepaměti k masopustním zvyklostem.
U nás tedy koblihy byly, stejně jak je to už co pamatuji.
Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56, redy, briketka10, marci1 před 2822 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
To se ptáš, jestli fakt nastala taková náhoda, anebo je zrovna dnešek nějaké datum, nebo něčím významné, že se mají obědvat koblihy (asi jako např. na sv. Martina husa)? A abych tedy odpověděl, ne, nesmaží, my oběd ve sladkém provedení nemíváme.
0 Nominace Nahlásit |
Bohužel, koblihy mi sice chutnají, ale ani v souvislosti s masopustními zvyky (jak před časem psala annas), si je ani nekupuju. Pálí mě z nich totiž žáha, jako z každého smaženého jídla.
4Kdo udělil odpovědi palec? Drap, redy, briketka10, da ny
před 2822 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U nás se smažily o víkendu, ne koblihy,ale naše „Patrkáče“, my
tomu tak říkáme. Jakoby koblihy „na ježka“. Krásné, nadýchané.
Trochu na způsob „Božích milostí“, ale na „Patrkáče“ máme svůj
tajný rodinný recept. 🙂
http://www.ceskykulinar.cz/recept/bozi-milosti
0 Nominace Nahlásit |
Nesmaží! Smažily se o víkendu a ne k obědu, ale pro masopustní průvod.
0 Nominace Nahlásit |
U nás se nikdy doma nesmažily.
Ve školní jídelně mi moc chutnaly
ty s tvarohem a kouskem džemu
nahoře.
Myslím si, že to nebyly ty pravé
nadýchané koblihy s náplní uvnitř.
0 Nominace Nahlásit |
Koblihy jsem dělala v sobotu, ne k obědu ale jako moučník a pohoštění pro maškarády.
3Kdo udělil odpovědi palec? Drap, da ny, L. da Vinci
před 2822 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nesmaží, ale zítra si udělám sladký oběd. Tady v jednom pekařství
dělají ve čtvrtek vdolky, tak si tam v 11h zajedu a 3 si koupím, budou
ještě vlažné, s marmeládou a šlehačkou nahoře. Také koupím nějaké
kremrole a škvarkové placky (vše výborné a čerstvé).
A v pátek dopoledne tam zajedu pro čerstvou výbornou vánočku (ta se sní
přes víkend), mám to jen pár stanic autobusem.
Upravil/a: Radius
0 Nominace Nahlásit |
Masopust (ani koblihy) u nás nemají tradici..
My pečeme hnětýnky až na posvícení (i když žijeme ve městě), ne však
k obědu.
Koblihy u nás „nefrčí“.
0 Nominace Nahlásit |
V Krkonoších mají nějakou jinou tradici. O velikonocích se přece na zelený čtvrtek pečou jidáše, potom mazance a beránci, koblihy se smaží o masopustě.
No, občas zhřeším, ale za cenu polykání jedlé sody. Houby nesmažím nikdy, ty mám radši dušené.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |