Bujón nepoužívám. Vařím tolik masa, kostí a zeleniny, aby byl vývar silný
4Kdo udělil odpovědi palec? da ny, Kepler, aliendrone, Ametyst
před 1113 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Kostku bujónu? To můžeš ještě přidat čínské nudle, přisypat Podravku a máš vývar jako Sapíka.
3Kdo udělil odpovědi palec? Kepler, aliendrone, Ametyst
před 1113 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pokud už se unavuji s vařením OPRAVDOVÉHO vývaru, tak se skoro vždy vyhnu „chemii“. Té si užiji VÍCE než dost z těch všelijakých kupovaných polotovarů/hotovek a dalších srajd. ;) :D :D
Tudíž pokud OPRAVDU VAŘÍM vývar, není v mém případě redukovat, protože k tomu dochází automaticky. Nevařím totiž „bleskovka“ v papiňáku, nýbrž klasika a spíše ve stylu consommé (pooooomaličku a dlouho táhnu), klidně ráno postavím na sporák a celý den to šimrám na nějakých 70–80°C, k varu přivedu až na samý konec. A to se ti pak odpaří celkem DOST vody, i když to máš pod pokličkou. Další věcí k dosažení silného vývaru (podle mne) je mít dobré suroviny (maso a především KOSTI – ty už dnes koupíš JEDINĚ u „specialisty“-řezníka, kdepak v nákupáku) a ještě před vařením je naporcovat na malé kusy, ne že do hrnce hodíš celou flákotu. Což sice jde, ale ten výsledek za to nestojí.
To už udělám raději tříminutový „vývar“ z bujónu. ;) :D :D
Ono je to hodně o tom, jaké suroviny máš aktuálně k dispozici. Když
máš třeba vlastní domácí demiglace (či demiglass – polévkový
pochopitelně), tak není problém uvařit „tříminuťák“ na takové
úrovni, že HODNĚ domácích slípek by nad vlastní domácí
polévkou/vývarem zaplakalo. :)
0 Nominace Nahlásit |
Záleží i na tom, pro koho vařím (polévky pro sebe často/denně). Zda
je např. polévka tzv. sváteční. pro návštěvu.
Malým dětem (nebo s potravinovými alergiemi) bujon ani Podravku nedávám.
Vnouče nemůže kuřecí ani hovězí. Jen poctivý krůtí s omezením
zeleniny (vůbec nesnese mrkev, celer a petržel, jen stopové množství.
Sama se přísadám typu Podravka, ani kostce nevyhýbám. Trochu přidám
k polévce i omáčce. Jindy ne. Zvyk je železná košile. „Jalové“
polévky a omáčky mi nechutnají.
Zdá se, že budu muset oprášit i „papiňák“ ;D Nevím, zda několik
hodin tažený vývar na plynu (s elektřinou to bude totéž), při mé
časté konzumaci polévek unese má kapsa. :) Hlavně, aby bylo vždy,
v dostatečném množství, co do toho hrnce, vždy hodit (za co).
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1701 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 627 | |
da ny | 603 | |
zjentek | 571 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |