Sklenici kysaného zelí odlijeme stranou nálev. Podle potřeby můžeme zelí překrájet, ale není to nutné. /můžeme vmíchat na kostičky nakrájenou uzeninu nebo škvarky/
Připravené zelí dáme do mísy. Rozklepneme k němu vejce, přidáme mouku/250g/ a okořeníme podle chuti kmínem, majoránkou a pepřem. Nakonec těsto osolíme a důkladně promícháme. Koření můžeme zvolit podle vlastní chuti.
Pánev dobře rozehřejeme. Ze směsi vytvaruje malé placičky, které opékáme na oleji v rozehřáté pánvi. Zelné placky smažíme, dokud neztmavnou.
nebo lze připravit těsto jako na bramborák a přidat do něj pokrájené
kyselé zelí -také je to výborné
Zelné placky jsou velmi dobré. Hodí se jako samotná chuťovka nebo příloha
k pečeným či smaženým masům
Doplňuji:
tu mouku dejte polohrubou
Upravil/a: hanulka11
0 Nominace Nahlásit |
Udělat těsto jako na bramborák a přidat sladkokyselé zelí ze
sklenice.
Tento placek nenatáhne tolik tuku a je výborný!!!
Doplňuji:
zelí napřed vymačkat!
šťávu ze zelí je možné vypít, taky je dobrá!
Upravil/a: Mili @
0 Nominace Nahlásit |
Moje maminka zamíchala zelí a škvarky do kynutého těsta, a pekla to v troubě, jako koláče.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |