Na 1.kg hl.mouky,půl litru vody,sůl-lžíce,panenský
olej-2 lžíce,kostka droždí.
Klasicky zadělat.A pozor PRAVÁ ITALSKÁ,se musí nechat odležet minimálně
24 hod v lednici,žádné teplo.já dokonce zůstatek těsta dam do mražáku
a použiji ,kdy mne napadne.
A patlám na ní třeba od Vitany,boloňskou omáčku,uvařím vychladím,ale
pozor nádherný a odzkoušený /i na talianech/výrobek :OMÁČKA NA
TĚSTOVINY je to ve sklenici,koupeno v Albertu,mají několik druhů.A jinak
na pizzu,nikdy pepř,pokud nějste barbaři.
Peče se v co nejteplejší troubě,já max.280 C asi 10_15 min podle toho jak
je tenká
0 Nominace Nahlásit |
Já dělám pizzu poměrně často a dělám to už od ruky. Takže vezmu
hladkou mouku, kvasnice, vodu (vejce do pizzy nepatří) Mouku (množství dle
velikosti pizzy – já dělám na celý plech, takže přibližně 750 g
mouky) nasypu do mísy, udělám uprostřed ďůlek, tam nadrobím kvasnice,
trochu cukru, zaliju lehce teplou vodou a nechám vzejít kvásek (Lze
připravit kvásek i v hrnku). Trvá to pár minut.
Až vzejde, osolím a okořením dle chuti (dávám jen trochu pepře a sůl) a
spracuju těsto do hladka. V případě potřeby přidám ještě trochu
mouky.
Těsto pak nechám na teplém místě vykynout co nejdelší dobu. (Klidně
1–2 hodinu).
Pak ho „vykydnu“ na plech a všude ho roztáhnu. Potřu kečupem (někdy si
i dělám práci s rajčatovou omáčkou), na to rajčata, šunka, salám,
paprika, sýr, bazalka… prakticky cokoli dle chuti! :)
Peču asi na 180°C.
Nahradit můžete čímkoli chcete. JE to na vás… na pizzu se logicky hodí kečup, pak už to nebude pizza 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Já dělám pizzu podobně jako slečna-pani Lucimia jen místo vody dělám kvásek z mléka a už nepřidávám koření jinak recept je stejny ale přidám ještě 3lžíce oleje přímo do těsta..je vláčnější … ať Vám chutná 😉
Rajčata nebo keču tam sice patří ale pokud to nemusíte…nedávej ho tam asi bych ale na pizzu dala třeba kousek anglické slaniny nebo ta něco ať to těsto není tak suché…ale neím my dáváme kečup i rajčata…zkusta a uvidíte … 😉
0 Nominace Nahlásit |
Tady máš pár odkazů:http://www.toprecepty.cz/recept/7488-bleskova-pizza-na-panvi/,http://www.toprecepty.cz/recept/8611-pizza---meteleskublesku/,A jinak ti poradím zaregistruj se na TopRecepty a tam najdeš spoustu rad a můžeš pomoc i někomu jinemu.
0 Nominace Nahlásit |
pizza-recept:500g hladké mouky,250ml vody,droždí(čtvrtka),olej(pár
kapek-cca malá lžička),sul.
mouku smícháme s vodou a droždím,přidáme sul,pár kapek oleje a udělame
těsto-a necháme těsto odpočinout.
pečeme na pečícím papíře.
pečeme při teplotě 220stupnu celsia asi cca10–15minut.
0 Nominace Nahlásit |
já pizzu dělám z listového těsta a lepší pizzu sem nikdy nejedla.. :)
0
před 5342 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |