Tak si uvař Brambory na paprice-
Na omastku zpěníš nakrájenou cibuli, zasypeš lžící papriky -zamícháš
, přidáš nakrájený gothaj na kostky zasmahneš a zaliješ vodou/tolik kolik
chceš polévky/ oloupané na kousky nakrájené brambory přidej do hrnce
zamíchej a vař až brambory skoro změknou a pak zakvrdlej smetanou se 2–3
lžícemi mouky. Povař ! Já vařím zvlášť vejce a nakrájím je na 1/4 do
polévky, ale můžeš je i do polévky rozklepnout na udělat ztracená. Osol
, a okysel ostem dle chuti a ukroj si krajíc chleba a nech si chutnat.
4Kdo udělil odpovědi palec? skorcovaz, flodur, elektrikář, janek66
před 5183 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Rajčatovou – na oleji zpěním 1/2 cibule, nakrájený stroužek česneku, na tom podusím 1/2 papriky nakráj.na proužky asi 2 min.,pak přidám 2 nakráj.rajčata – možno i oloupaná, sůl, špetku čili, lžíci protlaku, přiměřeně vody, povařím do měkka,, zahustím střídkou chleba nakráj. na malé kostičky, povařím. K tomu topinky.
2Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, janek66
před 5183 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
http://recepty.vareni.cz/pravy-rusky-borsc/
Nebo pytlíkovku a málo vody.
1Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář
před 5183 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Zelnou polévku,čočkovou,fazolovou, bramboračku,držkovou, gulášovou.Kořenovou zeleninu, jíšku do které zamíchám vejce.Nechám srazit, Do smněsi přidám koření, udělá to velké kusy jako knedlíčky. Polévku z kuřecích kostí zeleninu, obrané maso vejce.Případně játrové knedlíčky.
0 Nominace Nahlásit |
Já dělám něco podobného jak už tu je uvedeno, ale trochu jinak.
Do zlatova osmahnout cibulku – nesmí zhořknout – přidat česnek a
hned pokrájený salám, klobásu a pod. a přidám bobkový list, špetku
majoránky, sůl pepř. Nechám za stálého míchání chvíli podusit, aby si
uzenina pustila šťávu. Pak přidat pokrájené (syrové) brambory, všechno
to promíchám a přidám mletou červenou papriku. Chvilku promíchat – ne
dlouho, paprika by jinak zhořkla a přidám (ale nemusí to být) kysané
zelí. Pak všechno promíchat, popř. podlít vodou a pod pokličkou dusit do
měkka. Podle potřeby podlít vodou. Nakonec, když jsou brambory měkké a
pokud to chci mít hustší (brambory to ale většinou zahustí dost) přidám
buď jíšku nebo zjednodušeně rozmíchat trochu hladké mouky s vodou a
přes cedník vmíchat do polévky.
Ještě malý fígl. Dá se přidat trocha hovězího masoxu a zahustit to
hotovou jíškou. To pro méně zkušené.
Je to výborná hustá polévka.
Pokud zkusíte, přeji dobrou chuť.
1Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář
před 5180 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |