Nakládám okurky stejným způsobem jako Elk. Je to pracnější, protože musím počítat, kolik čeho dám do sklenice. Ale opravdu, okurky jsou vynikající, nezbude nálev. Ještě záleží na době vaření, nemám ráda okurky příliš měkké, ale křupavé. Vařím je 15 minut při teplotě 85° C.
0 Nominace Nahlásit |
Léta dělám okurky podle tohoto receptu – jsou vynikající a je to
jednoduché a rychlé.
Okurky dobře omyjeme a naskládáme do skleniček spolu s : 5 ks nového
koření, 5 ks černého pepře, 2 bobkové listy, 1/2 kávové lžičky
hořčičných semínek, 2 kolečka cibule, snítko kopru, 1 dl octa,
5 cukerínů a 1 rovnou lžičku soli. Zavřít, sterilovat a nechat
obráceně vystydnout. Velkou výhodou je, že se nemusí zvlášť dělat lák,
takže odpadá jakékoli mrhání surovinami a taky dvojí práce. Za kvalitu
ručím! – Ať sním svůj klobouk, jestli jsem vám lhal!
Doplňuji:
Pravd, pravda, na H2O jsem skutečně zapomněl, ale to je snad
logické…sorry.
Jo a taky je steriluju cca 15 minut – díky za připomínky.
Upravil/a: Elk
0 Nominace Nahlásit |
Okurkový nálev
1 3/4 l vody,1/2 l octa,6 dkg soli,17 dkg cukru,2 bobkové listy,4 kuličky
celého pepře,
4 kuličky nového koření,1/2 lžičky hořčičného semínka,25 tablet
umělého sladidla.
Vše svaříme, na konec přidáme umělé sladidlo a ještě necháme přejít
varem.
Do sklenic přidáváme cibuli, mrkev a kopr.
Doufám že jsem to opsal dobře.
4Kdo udělil odpovědi palec? rynek878, Elk, elektrikář, Kerberus
před 4900 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pro Elk
mohu potvrdit, dělám stejný nálem s menší obměnou. Okurky jsou křupavé
a pikantní.
Jeno m na konec zaliji studenou vodou, haha
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |