Avatar uživatele
bokksa

prosím máte někdo dobrý recept na okurkový nálev na nakládačky..

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Elk, dědapetr před 4900 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Nakládám okurky stejným způsobem jako Elk. Je to pracnější, protože musím počítat, kolik čeho dám do sklenice. Ale opravdu, okurky jsou vynikající, nezbude nálev. Ještě záleží na době vaření, nemám ráda okurky příliš měkké, ale křupavé. Vařím je 15 minut při teplotě 85° C.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Elk

Léta dělám okurky podle tohoto receptu – jsou vynikající a je to jednoduché a rychlé.
Okurky dobře omyjeme a naskládáme do skleniček spolu s : 5 ks nového koření, 5 ks černého pepře, 2 bobkové listy, 1/2 kávové lžičky hořčičných semínek, 2 kolečka cibule, snítko kopru, 1 dl octa, 5 cukerínů a 1 rovnou lžičku soli. Zavřít, sterilovat a nechat obráceně vystydnout. Velkou výhodou je, že se nemusí zvlášť dělat lák, takže odpadá jakékoli mrhání surovinami a taky dvojí práce. Za kvalitu ručím! – Ať sním svůj klobouk, jestli jsem vám lhal!

Doplňuji:
Pravd, pravda, na H2O jsem skutečně zapomněl, ale to je snad logické…sorry.
Jo a taky je steriluju cca 15 minut – díky za připomínky.

Upravil/a: Elk

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dědapetr

Okurkový nálev
1 3/4 l vody,1/2 l octa,6 dkg soli,17 dkg cukru,2 bobkové listy,4 kuličky celého pepře,
4 kuličky nového koření,1/2 lžičky hořčičného semínka,25 tablet umělého sladidla.
Vše svaříme, na konec přidáme umělé sladidlo a ještě necháme přejít varem.
Do sklenic přidáváme cibuli, mrkev a kopr.

Doufám že jsem to opsal dobře.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mad

Pro Elk
mohu potvrdit, dělám stejný nálem s menší obměnou. Okurky jsou křupavé a pikantní.
Jeno m na konec zaliji studenou vodou, haha

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek