Koukám zrovna na dělení masa v učebnici pro základní školy Praktické činnosti – Příprava pokrmů – nakladatelství Fortuna
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? briketka10 před 4195 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Proč by se nejedla? Třeba hovězí líčka jsou výborná. Spíše ale nejsou k sehnání
0 Nominace Nahlásit |
Na hovězí hlavě toho k snědku moc není a ty líčka jsou fakt super,je
z nich delikatesní guláš
Některé části kostí nepřijdou vůbec do prodeje a používá se jich
k technickým účelům. Maso z hlav je rovněž levné. Je to tím, že
kromě vlastní svaloviny je v mase i sliznice dutiny ústní a jiné
součásti, které hodnotu masa z hlav snižují. Zejména nepříznivě
působí na konzumenta světlé ostré velké bradavky sliznice pysků a ústní
dutiny. Maso z hlav je tmavě červené, obsahuje velké šlašité a vazivové
útvary. Vynikající je maso z líček, což jsou v podstatě velmi tmavé
červené žvýkací svaly. Ve žvýkacích svalech jsou silné vazivové
vložky, takže maso z líček má charakter maso gulášového.
Doplňuji:
zdroj:http://www.receptynamaso.cz/tag/hovezi-hlava/
Upravil/a: Braník
0 Nominace Nahlásit |
to nikdo z vás nekupujete uzený HOVĚZÍ jazyk ??
3Kdo udělil odpovědi palec? tatanka, annas, pokazdejinak
před 4194 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
jak kde. v krámě to asi nekoupíš ale u nás když děda zabíjí tak se i hlava zpracovává pokud se mu che. Já ji baštím jako prasečí na ovar,jen se mnohem dýl vaří.přece jen to je hovězí.
2Kdo udělil odpovědi palec? annas, briketka10
před 4195 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |