Odpoveď byla označena jako užitečná
Střívko se netočí. Do stejných střívek se dělají i klobásy a podobné výrobky. Nehledě k tomu, že dnešní točený salám je dávaný do střívka syntetického. Natáčí se z důvodů zauzení na tyče, které se vkládají do udírny. Je s tím lepší manipulace a rychlejší, tím i levnější výroba. Nebyl by problém dělat ho v tyčích jako jiné salámy. Každý kousek by se musel znovu a znovu svazovat.
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Odpovědi.cz Nahlásit |
Zaráží mě, proč se třeba touto otázkou už nezabýval pan Einstein, ale hlavně je tomu tak proto, že se výrobkem lépe manipuluje a je skladnější.
Upravil/a: dudu
0 Nominace Nahlásit |
Je to díky střívku, které se točí a proto i tak vypadá výrobek –
točený. 🙂
https://www.24poradna.eu/proc-se-rika-toceny-salam-t9014.html
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |