Než ho vložím do trouby, tak ho 5× propíchnu jehlou na rolády. Poradíte? Děkuji.
Těsto = 300g hl.mouky, sůl, 2 lžíce ml.cukru, 1vejce, 3lžíce vody + 1 lžíce octa, 200g másla. Náplň = jablková. Závin se potře máslem před i po upečení. Já mám ten závin moc ráda, ale ty vzduchové bubliny mi tam vadí…
Zajímavá 0 před 2152 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Neuvedla jste druh těsta.
Já dělám ten původní z taženého těsta. Propíchám vidličkou, potřu máslem.
Když vytáhnu z trouby, je krásně nadýchaný.
Přečtěte si radu odborníka.
https://www.idnes.cz/hobby/domov/listove-testo.A130228_091224_hobby-domov_bma
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Nevím z jakého těsta a s jakou náplní štrůdl děláš. Obvykle se dělá z listového těsta, ale i jiného podobného. Já z listového těsta dělám různé slané koláče a pišingry, ale vzduchové bubliny se mi nedělají, takže nevím. Obecně se bubliny dělají až během pečení tím že, některé složky přecházejí do páry. Peču při 180 st.
Upravil/a: Kepler
0 Nominace Nahlásit |
Drap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |