Setkal jsem se s tím hodně v Nepálu, v Káthmandú. Tam si v bílé kávě namáčel různé pečivo snad celý prozápadní svět, včetně toho východního, snad jen s výjimkou bývalého evropského východního bloku. Bylo to zjevné ale nepochopil jsem to. Prostě když jste potkali nějakýho Rumuna, Čecho Slováka nebo třeba Poláka, tak ti to vždy po ránu někde u bistra tlačili do hlavy suché tak, že hryzali přímo do pečiva, zatímco ostatní svět uždiboval prsty a máčel do bílé kávy. Ale možná mám jen příliš otevřené oči a měl bych je častěji a více přivírat, než spatřím něco, co bych neměl. Takže možná jsem si jen všiml něčeho, co není (to mi vysvětlí zdejší Elkon). Děkuju.
Zajímavá 0 před 501 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Já jsem to měl celkem rád v mládí, máma na sobotu a neděli vždy pekla vánočky (2ks, bylo nás 5 dětí). Vánočka namáčená do kakaa je prima, teď k stáru se k tomu občas vracím.:-)
0 Nominace Nahlásit |
V mém dětství to nebylo nic nezvyklého. Já jsem to neměl nikdy rád. Moje babička nesnídala snad nic jiného.
0 Nominace Nahlásit |
Napada me jedine vysvetleni: ze v chudych zemich na to pecivo nedavaji
zadnou oblohu, proto si vylepsuji chut namacenim do kavy. Chleba nebo rohlik se
syrem nebo se sunkou, namoceny v kave, by asi nikomu moc nechutnal.
A taky to je jiste otazka mistnich zvyklosti.
0
před 499 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |