Avatar uživatele
zjentek

Proč se v české kotlině až tolik neuchytilo namáčet si ke snídani různé pečivo v bílé kávě?

Setkal jsem se s tím hodně v Nepálu, v Káthmandú. Tam si v bílé kávě namáčel různé pečivo snad celý prozápadní svět, včetně toho východního, snad jen s výjimkou bývalého evropského východního bloku. Bylo to zjevné ale nepochopil jsem to. Prostě když jste potkali nějakýho Rumuna, Čecho Slováka nebo třeba Poláka, tak ti to vždy po ránu někde u bistra tlačili do hlavy suché tak, že hryzali přímo do pečiva, zatímco ostatní svět uždiboval prsty a máčel do bílé kávy. Ale možná mám jen příliš otevřené oči a měl bych je častěji a více přivírat, než spatřím něco, co bych neměl. Takže možná jsem si jen všiml něčeho, co není (to mi vysvětlí zdejší Elkon). Děkuju.

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 501 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
paul1

Já jsem to měl celkem rád v mládí, máma na sobotu a neděli vždy pekla vánočky (2ks, bylo nás 5 dětí). Vánočka namáčená do kakaa je prima, teď k stáru se k tomu občas vracím.:-)

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

V mém dětství to nebylo nic nezvyklého. Já jsem to neměl nikdy rád. Moje babička nesnídala snad nic jiného.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cappuccino

Napada me jedine vysvetleni: ze v chudych zemich na to pecivo nedavaji zadnou oblohu, proto si vylepsuji chut namacenim do kavy. Chleba nebo rohlik se syrem nebo se sunkou, namoceny v kave, by asi nikomu moc nechutnal.
A taky to je jiste otazka mistnich zvyklosti.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek