Avatar uživatele
Kepler

Proč se tak velebí staré recepty, podle nichž jídla prý chutnají jako od babičky?

Nezpochybňuju, že ty recepty a jídla byly dobré. Dřív se vařila prostší a jednodušší jídla z domácích surovin, prakticky jenom z toho, co dvorek a hospodářství dalo. Jediné co se zhoršilo, je kvalita surovin, kdysi bylo všechno opravdické BIO. Dneska podle mého názoru není NIC opravdické BIO, protože i když hnojíme mrvou a nepoužíváme chemii, půda je pořád otrávená. Tak jak tedy můžeme vařit jako babička?

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? paul1, marci1, Ametyst před 1171 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Ametyst

Protože všechno je dnes byznys, zákazníci jsou lákáni klamavou reklamou na poctivé jídlo z poctivých surovin. Kde by se ovšem v 21.století vzaly? Každý trik se hodí: babiččiny těstoviny, kořeni od babičky atd. Byznys není hloupý a cítí, že tou chemizací potravin to přepálil, když navíc přibývá zákazníků s potravinovou alergií.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
marci1

Moje babička byla vynikající kuchařka. Téměř vše bylo ze zahrádky, z chlívku, z kurníku, z kotců (králíci). Vařilo se na kamnech, žádné „trapné“ sporáky. 🙂 Žádné oleje, jen sádlo. Když upekla maso (na kamnech), prostě eňo ňůňo. Hlavně jsme všichni společně snídali, obědvali a večeřeli. Mezi tím jen svačiny v podobě ovoce, či zeleniny. A všichni byli zdraví, štíhlí a veselí. 🙂

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
paul1

Ono je třeba vařit s láskou a k tomu je zapotřebí mít klid a čas , to babičky mívají. Říká se, že nejlepší jídla jsou v těch hospodách, kde je zamilovaný kuchař

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Rilika25

Příspěvek smazán administrátorem.

před 1163 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek