Nezpochybňuju, že ty recepty a jídla byly dobré. Dřív se vařila prostší a jednodušší jídla z domácích surovin, prakticky jenom z toho, co dvorek a hospodářství dalo. Jediné co se zhoršilo, je kvalita surovin, kdysi bylo všechno opravdické BIO. Dneska podle mého názoru není NIC opravdické BIO, protože i když hnojíme mrvou a nepoužíváme chemii, půda je pořád otrávená. Tak jak tedy můžeme vařit jako babička?
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? paul1, marci1, Ametyst před 1171 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Protože všechno je dnes byznys, zákazníci jsou lákáni klamavou reklamou na poctivé jídlo z poctivých surovin. Kde by se ovšem v 21.století vzaly? Každý trik se hodí: babiččiny těstoviny, kořeni od babičky atd. Byznys není hloupý a cítí, že tou chemizací potravin to přepálil, když navíc přibývá zákazníků s potravinovou alergií.
5Kdo udělil odpovědi palec? Odpovědi.cz, GM, paul1, Kepler, Čecho_slovák
před 1171 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Moje babička byla vynikající kuchařka. Téměř vše bylo ze zahrádky, z chlívku, z kurníku, z kotců (králíci). Vařilo se na kamnech, žádné „trapné“ sporáky. 🙂 Žádné oleje, jen sádlo. Když upekla maso (na kamnech), prostě eňo ňůňo. Hlavně jsme všichni společně snídali, obědvali a večeřeli. Mezi tím jen svačiny v podobě ovoce, či zeleniny. A všichni byli zdraví, štíhlí a veselí. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Ono je třeba vařit s láskou a k tomu je zapotřebí mít klid a čas , to babičky mívají. Říká se, že nejlepší jídla jsou v těch hospodách, kde je zamilovaný kuchař
0 Nominace Nahlásit |
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |