Protože to technologicky nejde. Už bys to musel dotovat silnějšími alkoholy nebo cukry. Ale to bys zase podělal chuť.
0 Nominace Nahlásit |
Takové pivo se nedělá ani v sudech. Je třeba si nejprve ujasnit jednotky.
Takže pardon, dělá a dokonce i ve skle, otázkou jen je, jestli je to ještě vůbec pivo 😉
https://www.pivnici.cz/seznam/piva/dle-alkoholu/
Upravil/a: quentos
3Kdo udělil odpovědi palec? briketka10, Dochy, Complex
před 2076 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
… ale dělá !!!podívej se na pivní republiku, tam vo tom mluví (nejsilnější má dvacet procent) https://www.stream.cz/pivni-republika/10028563-nejsilnejsi-piva-jejich-sezona-prave-zacina … takže prosím pány chemiky, ať si něco zjistí …
3Kdo udělil odpovědi palec? Drap, briketka10, Complex
před 2076 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit |
Takhle se nedá udělat ani víno, pokud není fortifikované vinným destilátem. Alkoholové kvašení zpravidla ustává při 12% alkoholu.
0 Nominace Nahlásit |
Protože by to nebylo pivo. Běžná piva mají něco mezi 3 a 5 %. Vyšší obsah alkoholu podle mně (nejsem sládek, biochemik ani nic podobného) pravděpodobně u ničeho s pivním základem nelze dosáhnout (on ten alkohol ve větších koncentracích už ty kvasinky zabíjí) Více alkoholu je ve víně (ale tam je také základem ovocná šťáva s vysokým obsahem cukru) a vyšší koncentrace pak mají až destiláty
0 Nominace Nahlásit |
Protože to pivní kvasinky nedokáží, při takové koncentraci alkoholu by
zahynuly.
Pozor, neplést procenta (obsah alkoholu) a stupně (obsah cukru v mladině).
Například 12° pivo má okolo 5% alkoholu. Nejsilnější pivo, jaké jsem
pil, mělo 20° a 8,7% alkoholu.
0
před 2075 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Je to ještě pivo? Zbavení piva vody vymražováním… ano… to je technologie.. ale to už, podle mě, pivo není… Když pivo proženu kolonou… taky bych mohl pak tvrdit, že to je pivo. U obou technologií je pivo základem… Tím ale podobnost s pivem podle mě končí.
… podle mne nejsou pivem ani ty různý srač** ochucený, pivo s pomerančem atd, kam to spěje, pivo je točený a flaškový, desítka a dvenácka (plus dejme tomu jedenáctka a osmička), ale tyto vymoženosti jdou jaksi mimo mne …
Taky naprosto souhlasím. Jsou i silnější piva, ale pořád dělaný klasickými technologiemi, bez umělého zvyšování obsahu alkoholu. To, že pro ta „vymražovaná“ pseudopiva nemáme jiný termín z toho pivo neudělá.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |