maso je třeba dobře osušit, než ho obalíš v mouce
ale nám to právě chutná když se trojobal odfoukne.Ale nesmí se
potrhat.
0 Nominace Nahlásit |
já přidávám do vajíčka trochu oleje,
pak obaluju už klasicky, nikdy se mi
nic neodfouklo, ale dělám jen 2obal
Doplňuji:
pardón taky jako iceT smažím na sádlíčku,
ale do toho základu dávám olej..
Upravil/a: briketka10
0 Nominace Nahlásit |
Jako briketka!!Mouku také úplně vynechávám,cvrnknu olej a nikdy se to opravdu neodfoukne.Přidej do mouky drcené kukuřičné lupínky a drží ještě líp.
0 Nominace Nahlásit |
Já smažím řízky tak,že rozkvedlám vejce s hl.moukou do přijatelné
hustoty,obalím v tom řízek,následně protáhnu strouhankou a když mám
všechny řízky obalené,tak postupně podle smažení už obalené řízky
znova protáhnu zbylým rozšlehaným vejcem s moukou,případně vajíčko
ještě dodám.
Efektem je,že při smažení neopadávají drobky strouhanky do horkého
sádla,a tím pádem sádlo či olej déle vydrží.A zdá se mi,že řízek je
pak nějak mňamkovější.
11Kdo udělil odpovědi palec? anonym, annas, flodur, Andělé, johana 56, pusinka50, hanny 2, Damiana, briketka10, anonym, alex.agent
před 4240 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Smažím jinak:
Naklepu, posolím, okořením česnekem (jinak podle chuti) a obalím
v ochuceném vejci se škrobem (solamyl). Řízky v tom nechám aspoň do
druhého dne mezi dvěma talíři, nebo podobně a pak obalím jen ve strouhance
a na pánev! Ještě se mně nenafoukly, vyzkoušej ))
Pokud zůstaneš u svého postupu, řízky nech po vyndání z lednice
odpočinout, osuš a pak již klasika. Neměly by se nafouknout..
0 Nominace Nahlásit |
Protože je maso vlhké, je ho nutno vysušit, třeba v utěrce. A ještě rada na závěr : pokud chcete mít řízek opravdu chutný – opepřete jej.
0 Nominace Nahlásit |
Přidám svou trošku do mlýnice…:-) Já na řízky dělám „panýrunk“. Vejce, smetana, sůl, hladká mouka. Do toho dám naklepané řízky a nechám přes noc odpočívat – nejlépe. Když se spěchá, tak alespoň na dvě hoďky. Pak řízky obalím ve strouhance a osmažím. Když na oleji, tak ho naliji teprve do rozpálené pánve (rychleji se zahřeje) a když je akorát, vkládám řízky. Nikdy se mi při tomhle postupu strouhanka neodfoukla. Ještě jsem si vzpomněla na tip od šéfkuchaře z Imperialu – přidávat do strouhanky lžíci, dvě hladké mouky. Ještě lépe tak přilne k masu.
7Kdo udělil odpovědi palec? flodur, elektrikář, Andělé, johana 56, hanny 2, briketka10, anonym
před 4240 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit |
I Ty Brůte!!! Od Tebe bych zaklení nečekala.
Je to tím, když vrstvy trojobalu dobře nepřilnou k masu. Proto je lepší
mouku do masa trochu vklepat, nebo používat „obrácené obalování“, kde
nejdříve do naklepaného a okořeněného masa vklepeš strouhanku a potom
obalíš ve vejcích. Jsou křehčí a šťavnatější.
6Kdo udělil odpovědi palec? pusinka50, hanny 2, anonym, anonym, alex.agent, Braník
před 4240 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Všem děkuji za podnětnou a plodnou diskuzi! Zkušební odfouklé vzorky
jsem snědla a zbytek pro návštěvu jsem smažila dle vašich rad. Zjistilo
se, že řízek se dá jíst i trochu odfouklý. :))
Zdá se, že co domácnost, to jiný postup. Smažila jsem zvolna,
ale rovnoměrně, před smažením jsem už obalené řízky ještě jednou
protáhla rozšlehanými vejci. Odfoukly se jen trochu. :))
moje mamka pekla řízky vždy v troubě a byly nejlepší :)
snad se ti zobrazí tyto recepty chodí mi e-mailem..
http://www.tradicnirecepty.cz/hlavni-chody/veprovy-rizek-s-nivou/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=tradicnirecepty_2013-04-11&utm_content=recept_2585
ocko, páchám dost neočekávaných věcí? :))
Já vždycky maso naklepu a naložím (potřu olejem s česnekem, pivem nebo
hořčičí) a nechám odležet. Obal se sice netrhá (hanulko11 :))), ale
při smažení se nafoukne a „bublina“ se rovnoměrně smaží na pánvi
dost nesnadno.
Podezřívanou „vlhkostí“ masa to asi nebude, protože obdobné potíže se
opakují i když smažím celer a pod. „suché“ záležitosti.
ocko: Mám připravené obalené řízky na smažení, v klasickém trojobalu. Mám je ještě protáhnout ve vejcích?
Vynechej moiuku a nejdříve požij strouhanku. Vklepej ji zaťatou pěstí, kolik maso „pobere“. Potom použij vejce a smaž opatrněji než běžný trojobal. Výsledkem budeš každopádně mile překvapená.
Ještě jsem viděla mnohokrát,že při smažení je přiklopí poklicí,pak se nafukují hodně.smažíš je volně?
Nepřiklápím je! Návštěvníci už dorazili, takže jdu smažit. :(( Výsledek dám vědět!
Ať se dílo podaří!!
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |