Avatar uživatele
Čecho_slovák

Co děláte se zbytky mouky a strouhanky po obalování?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Odpovědi.cz, Viktorie II. před 1001 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
marci1

Pokud zbude i trochu vajíčka, tak děláme „Pampuch“, tzv. falešný řízek. Návštěvě ho sice nedáváme, ale sní se vždycky. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Jiří Bohumil

My z toho děláme t.zv. „myšky“. Smícháno spolu a se zbytkem vajíček, trochu přisolit a možné přikořenit vhodným kořením dle fantazie. Vytvoří se placičky, které se usmaží společně s řízky a přidají se třeba i k porci řízků, případně je je možné použít, nakrájené na nudličky, jako „svítek“ do polévek.
A pokud jsou u smažení vnoučata, tak jim je babi dává a oni je „mlsají“.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Dávám je slepicím.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

Mouka se dá použít opakovaně. Zbytek strouhanky smíchám se zbytkem vajíčka, trošku okořením třeba vegetou a je to někdy lepší než řízek.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Malvína

Slépkám.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Viktorie II.

Používám tolik mouky a strouhanky, aby se nemuselo vyhazovat.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elkon

Pokud myslíš zbytky po obalování řízků, tak my z toho děláme zajímavé karbanátky. Když se smaží v oleji s řízky, mají zajímavou chuť. Nám to chutná a využijeme to, co jiní zbytečně vyhodí.

Upravil/a: elkon

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

No obaluju dál, dokud je co! Fantazii se meze nekladou. (;

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Viktorie II.

elkon, to se vám musí prášit od huby, když děláte karbanátky z mouky a strouhanky.🤣🤦‍♀️

před 1001 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek