Avatar uživatele
zjentek

Proč se česká kuchyně tolik obává výrazných chutí, potažmo samotného koření?

No vlastně se jich neobává ani tak ta kuchyně samotná, jako spíše samotný ten český strávník. Chuť jídla je zde často planá, jalová. Luxusní jídlo, které není nijak výrazné v ústech. 🤷‍♂️

Když zabrouzdám kamkoli do Ameriky Austrálie Asie (Afrika nevím) tak chuti jídla zde budou podstatně výraznější (za všechny pojďme Indie).

Zajímavá 0 před 2 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Myslím že neobává. Podle mne, alespoň u nás používá koření tak akorát. Nemám rád hodně ostré, pálivé kde chuť samotného pokrmu zaniká.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
cappuccino

Zajimalo by me, co konkretne mas na mysli s americkou kuchyni? Jake oni maji korenene speciality?
Indickou nebo arabskou kuchyni s tou evropskou vubec nemuzes srovnavat. Oni pouzivaji ostre koreni diky teplemu podnebi. Chrani tim sve zdravi.
Jinak si ale myslim, ze soucasna ceska kuchyne uz pouziva daleko vic druhu koreni, nez tomu bylo driv. Vzdyt ted prebirame hodne cizokrajnych receptu.
Ceska kuchyn v zadnem pripade neni jalova. Asi prijde na to, kde se stravujes!?

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek